logo

מיטה, טלוויזיה - וחצר עם דגלי ישראל: כך תראה נקודת הקליטה הראשונית - אליה יגיעו החטופים

1

צה"ל נערך בשעות אלה לקליטת החטופים החיים שצפויה ביום שני בשעות הבוקר. מתחמי הקליטה הראשוניים יכללו מיטות, חצר ייעודים ומתחמי ישיבה על מנת לרכך את נחיתתם

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 12/10/2025 - 18:46
תיעוד מנקודת הקליטה הראשונית אליה יגיעו החטופים. 12 באוקטובר 2025צילום: דובר צהל

צה"ל התיר היום (ראשון) לפרסום את נקודת הקליטה הראשונית אליה יועברו החטופים החיים שישובו בשעות הבוקר ביום שני ככל הנראה. במרכזי הקליטה ניתן לראות מתחמי ישיבה, טלוויזיות וחצר מקושטת בדגלי ישראל.

כחלק מהמאמץ הלאומי, ישראל נערכת היום לשעות הרגישות של קבלת החטופים והחללים שישובו מעזה במסגרת השלב הראשון של יישום תוכנית טראמפ. בבתי החולים שיבא, בילינסון, איכילוב, סורוקה וברזילי הוקמו מתחמים ייעודיים עם חדרים פרטיים, צוותים רפואיים ונפשיים, מערך תומך למשפחות, ומתחמי טיפול נמרץ למקרי חירום. במקביל, במרכז הלאומי לרפואה משפטית הושלם מבצע ההיערכות לקבלת 28 החללים, שיזוהו בשיטות מדעיות מתקדמות, במטרה לאפשר למשפחות סגירת מעגל.

תיעוד מנקודת הקליטה הראשונית אליה יגיעו החטופים. 12 באוקטובר 2025
תיעוד נקודת הקליטה הראשונית צילום: דובר צה"ל

שר הבריאות, משה בר סימן טוב, מסר בהצהרה רשמית לעיתונות את התרגשותו מחזרתם של החטופים משבי החמאס: "זה רגע מרגש של תקווה לכולנו, לצד זה אנחנו יודעים שאנחנו צריכים להגיע לאירוע זה עם איפוק ענווה וצניעות. כולנו מחכים לשובם של החטופים הביתה. אלה החיים לשיקום ואלה החללים לקבורה".

"אני מסייר כעת בשיבא ובבילינסון כדי לראות מקרוב את ההכנות למבצע ההשבה הזה", אמר השר. "הצוותים המסורים האלה רואים במבצע למשימת חייהם. לא ידוע באיזה מצב יחזרו, כך שההערכות של המערכת הבריאותית היא לכל תרחיש שעלול לבוא. נפשי, תזונתי או כל מצב. נתנו הנחיות מדויקות לכל דבר".

עוד באותו נושא: