logo

צפי לחסימות: הפלג הירושלמי הכריז על הפגנות ענק שיתקיימו הערב

116

המחאות מתקיימות זה כמה שבועות, ברקע מעצרי העריקים שממשיכים להתקיים. אתמול, השליכו מוחים אבנים לעבר רכב צבאי מחוץ לכלא 10

אבי סולומון
אבי סולומוןעודכן לאחרונה 18/09/2025 - 09:31
הפגנה של הפלג הירושלמי נגד גיוס חרדים, כביש 4, 11 בספטמבר 2025צילום: דוד קשת - ידיעות בני ברק

ברקע מעצר עריק, הפלג הירושלמי הכריז הבוקר (שלישי) על הפגנות ענק שיתקיימו הערב. ישנו צפי לחסימות בכמה מוקדים.

המחאות מתקיימות זה כמה שבועות, ברקע מעצרי העריקים שממשיכים להתקיים. אתמול, השליכו מוחים אבנים לעבר רכב צבאי מחוץ לכלא 10. אחד מהמוחים נפגע מאבן באורח קל וטופל במקום.

אתמול, התייחס ראש אכ"א, אלוף דדו בר־כליפא, לנושא שירות חרדים בצה"ל בוועדת ביקורת המדינה. "המצב המורכב היום מביא מג"דים בצבא לבקש שחרור מוקדם", מחה. "עליכם, נבחרי הציבור, להיות מוטרדים מכך".

הפגנת הפלג הירושלמי נגד גיוס חרדים לצה"ל, צומת בר אילן, ירושלים, 7 באוגוסט 2025
הפגנת הפלג הירושלמי נגד גיוס חרדים לצה"ל, צומת בר אילן, ירושלים, 7 באוגוסט 2025 צילום: ערוץ כנסת, יונתן זינדל
הפגנת הפלג הירושלמי נגד גיוס חרדים לצה"ל, צומת בר אילן, ירושלים, 7 באוגוסט 2025
הפגנת הפלג הירושלמי נגד גיוס חרדים לצה"ל, צומת בר אילן, ירושלים, 7 באוגוסט 2025 צילום: ערוץ כנסת, יונתן זינדל

עוד התייחס בר־כליפא לעומס על משרתי המילואים: "כל גדוד סדיר משחרר סדר גודל של עשרה גדודי מילואים. בשנת 2024 צה"ל נערך לגייס 4,800, ובשנת 2025 - 5,760. עד יוני 2026 צה"ל יהיה ערוך ומסוגל לגייס את כל הציבור החרדי (כ־80,000 ברי גיוס)".

על פגישה שהייתה לו עם קצין סיפר כי "הייתי אתמול בחטיבה 4. אחד המג"דים, שלחם איתי באוגדה 36, אמר לי: 'יש לי רק בקשה אחת - אני מבקש שתמשיכו במאמצים, שלא תרפו ידיכם מלשמור על המשימה. אנחנו צריכים שתגייסו חרדים'".

הוא הוסיף: "'אנחנו בסבב שישי. מדברים על אחוזים, מתייצבים ושואלים אותי שאלות אמיתיות. אני רואה את המשפחות. בסבב שישי - החטיבה מתייצבת ב־90%. תראו איזה אנשים! דבר ראשון - תגייסו את החרדים'. אמרתי לו: 'נגייס, נעשה, נפעל'. המילואימניקים מבינים שגדוד סדיר משחרר עשרה גדודי מילואים".

עוד באותו נושא: