logo

נתניהו תוקף את ראש ממשלת בלגיה: "מנהיג חלש שמבקש לפייס את הטרור האסלאמי"

929

תקף נתניהו את רה"מ בלגיה, בארט דה ובר, בעקבות הודעת בריסל על כוונתה להכיר במדינת פלסטין בספטמבר והטלת סנקציות על ישראל "ישראל לא תסכים לכך ותמשיך בדרכה" - נאמר ללא פירוט נוסף לגבי הצעדים הבאים מצד ירושלים

עידן קוולר
עידן קוולרעודכן לאחרונה 03/09/2025 - 17:09
רה"מ בנימין נתניהו, ישיבת ממשלה, 31 באוגוסט 2025צילום: איתי בית און

משרד ראש הממשלה פרסם היום (רביעי) הצהרה חריפה נגד ראש ממשלת בלגיה, בארט דה ובר, בעקבות הודעת בריסל על כוונתה להכיר במדינת פלסטין בספטמבר והטלת סנקציות על ישראל. בהודעה נאמר כי דה קרו הוא "מנהיג חלש המבקש לפייס את הטרור האסלאמי באמצעות הקרבת ישראל. הוא רוצה להאכיל את תנין הטרור לפני שיטרוף את בלגיה". עוד נאמר כי "ישראל לא תסכים לכך ותמשיך בדרכה" - ללא פירוט נוסף לגבי הצעדים הבאים מצד ירושלים.

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה קרו בכנס בבריסל, 24 במאי 2023
"ישראל לא תסכים לכך ותמשיך בדרכה". אלכסנדר דה קרו, רה״מ בלגיה צילום: רויטרס

שר החוץ של בלגיה מקסים פרבו הודיע הלילה כי בלגיה תכיר במדינה פלסטינית במהלך מושב האו"ם הקרוב, ותטיל שורת סנקציות חדשות על ממשלת ישראל. במקביל, הבהיר כי כל גילוי של אנטישמיות או האדרת טרור מצד תומכי חמאס יזכה לגינוי חריף.

לדבריו, הצעדים מגיעים לנוכח מה שהגדיר "הטרגדיה ההומניטרית בפלסטין, במיוחד בעזה, והפרות החוק הבינלאומי על ידי ישראל". הוא הדגיש כי המטרה היא להפעיל לחץ על ממשלת ישראל ועל חמאס, ולא לפגוע בעם בישראל.

עוד באותו נושא: