logo

קנצלר גרמניה: לא נצטרף ליוזמה להכרה במדינה פלסטינית

51

מרץ, שלאחרונה הטיל הגבלות על יצוא הנשק לישראל בשל המלחמה בעזה, הדגיש שעמדתה של ברלין ברורה, חרף המהלך שמובילות בעלות בריתה במערב: "אנחנו לא רואים את הדרישות הרצויות מתקיימות". בגרמניה סבורים שהמהלך רק ירחיק את פתרון שתי המדינות

גיא אלסטר
גיא אלסטר26/08/2025 - 12:12
תקיפות של חיל האוויר לעבר בבית חולים "נאסר", שבח׳אן-יונס שבדרום הרצועה, 25 באוגוסט 2025צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

קנצלר גרמניה פרידריך מרץ אמר היום (שלישי) שברלין לא תצטרף ליוזמה של בעלות בריתה להכיר במדינה הפלסטינית בעצרת הכללית של האו"ם בחודש הבא, על רקע הלחץ הגובר על ישראל בעקבות המלחמה המתמשכת בעזה.

מרץ, שלאחרונה הטיל הגבלות על יצוא הנשק לישראל, דיבר במסיבת עיתונאים משותפת עם ראש ממשלת קנדה מארק קרני, אחד מכמה מנהיגים מערביים שהכריזו על תמיכה במהלך, בעקבות הכרזות דומות של צרפת, בריטניה ואוסטרליה.

"עמדת הממשלה הפדרלית ברורה, בכל הנוגע להכרה אפשרית במדינת פלסטין", אמר מרץ, שהחריף בשבועות האחרונים את הביקורת שלו על המלחמה בעזה ועל המצב ההומניטרי שם. "קנדה יודעת זאת. לא נצטרף ליוזמה הזו. איננו רואים את הדרישות מתקיימות".

קנצלר גרמניה פרידריך מרץ במסיבת עיתונאים בברליו, 26 באוגוסט 2025
הגביר את הביקורת על ישראל, אך נמנע מהכרה במדינה פלסטינית. מרץ, היום צילום: רויטרס

ממשלתו של מרץ טוענת שהמהלך הזה יוביל לתוצאות הפוכות מהרצוי, וירחיק עוד יותר את פתרון שתי המדינות. לשיטתה, הכרה במדינה פלסטינית צריכה לקרות בסוף התהליך, ולא כעת.

ישראל הגיבה בזעם על היוזמה להכרה במדינה פלסטינית, שלטענתה מהווה "פרס לחמאס" על מתקפת 7 באוקטובר.

גם ארצות הברית, המחזיקה בזכות וטו במועצת הביטחון של האו"ם, גינתה את המהלך.

עוד באותו נושא: