logo

המשבר הפוליטי נמשך, וחברי הקואליציה מתנפלים על השלל

196

התפטרות השרים מש"ס ומיהדות התורה עוררה מאבק פוליטי קשוח על התיקים שהתפנו. בליכוד נרשמים לחצים כבדים מצד שרים וחברי כנסת, כולל שרים בכירים, בניסיון לקדם את עצמם לתפקידי מפתח, אך המאבק הפוליטי - אינו מוגבל לליכוד בלבד

אנה ברסקי
אנה ברסקיעודכן לאחרונה 17/07/2025 - 17:15
בווידאו:ראש הממשלה בנימין נתניהו לאחר תקיפת ישראל באיראן, 13 ביוני 2025צילום: עומר מירון לע"מ

המשבר הפוליטי נמשך: שרי מפלגת ש"ס הגישו במהלך היום (חמישי) את מכתבי ההתפטרות שלהם מהממשלה לרה"מ נתניהו, זאת בהתאם להחלטת מועצת חכמי התורה של התנועה שהתקבלה אתמול. הראשון שהגיש את מכתב ההתפטרות היה שר לשירותי דת מיכאל מלכיאלי. אחריו הצטרפו שאר השרים מטעם ש"ס: שר הפנים משה ארבל, שר הבריאות אוריאל בוסו, שר הרווחה והביטחון החברתי יעקב מרגי, והשר במשרד העבודה יואב בן צור.

בציוץ שפרסם הבוקר ברשת X, כתב השר יעקב מרגי: "יחד עם עובדי המשרד המסורים, זכיתי לפעול למען עם ישראל באחת התקופות המאתגרות של מדינת ישראל, ובפרט לרווחת השכבות החלשות ואוכלוסיות הרווחה. אמשיך לשרת את הציבור כחבר כנסת ולפעול למען כלל אזרחי ישראל".

רה"מ בנימין נתניהו, ראש סיעת יהדות התורה יצחק גולדקנופף, ראש מפלגת ש"ס אריה דרעי
השותפים הטבעיים. גולדקנופף, נתניהו ודרעי צילום: עיבוד תמונה, אבשלום ששוני, חיים גולדברג, אריה לייב אברמס/פלאש 90

גם השר בן צור התייחס לפרישתו והבהיר: "בכל תפקיד שאמלא אמשיך לזעוק את זעקתם של החטופים ולפעול למען הצלתם. זה מחובתנו, זה באחריותנו ועל כתפינו".

התפטרות שורת השרים מש"ס ומיהדות התורה עוררה מיידית מאבק פוליטי קשוח על התיקים שהתפנו. בליכוד נרשמים לחצים כבדים מצד שרים וחברי כנסת, כולל שרים בכירים, על ראש הממשלה בניסיון לקדם את עצמם לתפקידי מפתח. המסרים מועברים לסביבת נתניהו, מופעלים קשרים ומנופי לחץ למיניהם.

אך המאבק אינו מוגבל לליכוד בלבד - גם יו"ר הציונות הדתית ושר האוצר, בצלאל סמוטריץ', העביר מסר לפיו הוא מעוניין בראשות ועדת הכספים עבור אחד מחברי סיעתו.

אריה דרעי,משרדי ש"ס, ירושלים, 4 ביוני 2025
התפטרות שורת השרים מש"ס ומיהדות התורה עוררה מיידית מאבק פוליטי קשוח על התיקים שהתפנו. יו"ר ש"ס אריה דרעי צילום: פלאש 90, חיים גולדברג

מן העבר השני, לפי גורמים בקואליציה, מתקיימים מגעים גם להעברת ראשות ועדת הכספים לידי חבר מסיעת עוצמה יהודית. יו"ר "עוצמה יהודית", השר איתמר בן גביר, מעוניין לקבל שני תיקים נוספים: את משרד הבינוי והשיכון - לצורך קידום הטבות לרכישת קרקעות לחיילים משוחררים ולמילואימניקים; ואת משרד הפנים - לצורך יישום חוק גירוש מחבלים ומשפחותיהם, גירוש מסתננים, ושלילת אזרחות למעורבים בפעולות טרור.

עם זאת, גורמים בסביבת ראש הממשלה מבהירים כי יש הבחנה ברורה בין תפקידי השרים שהתפנו בעקבות פרישת יהדות התורה - שעזבה את הממשלה ואת הקואליציה - לבין תפקידי ש"ס, שנותרה חלק מן הקואליציה. על פי ההערכות, בעוד שהתיקים של יהדות התורה צפויים להיחלק מחדש (ההחלטה הסופית טרם התקבלה, אך זה הכיוון) , הרי שהתיקים של ש"ס יישמרו בשלב זה "בקירור", כפי שנתניהו שמר את תפקידי עוצמה יהודית בתחילת השנה, לאחר פרישתם הזמנית מהממשלה במחאה על עסקת החטופים.

הערכה בסביבת נתניהו היא כי ייתכן שש"ס תשוב לממשלה, ככל שבמהלך התקופה הקרובה תושג הסכמה בין סיעות הקואליציה סביב נוסח מוסכם לחוק הגיוס.

עוד באותו נושא: