logo

השר אליהו זלזל באב שכול - וחטף: "גועל נפש, חרב עליי עולמי"

770

השר מעוצמה יהודית עורר זעם כשתקף את רפי בן שטרית, אב של לוחם שנהרג ב-7 באוקטובר, בשל קריאתו להקים ועדת חקירה. בן שטרית השיב בעצב: "אחרי שמאבדים בן במלחמה, 'כבוד השר' שאל אם זה נותן הרגשה טובה", כתב. "לא מאחל הרגשה טובה כזאת לאף בן אנוש בעולם"

אלי אשכנזי
אלי אשכנזיעודכן לאחרונה 23/06/2025 - 17:29
משפחות מועצת אוקטובר דורשות ועדת חקירה ממלכתית בזמן נאום ראש הממשלה. צילום: מועצת אוקטוברצילום: מועצת אוקטובר

שר המורשת עמיחי אליהו עורר היום (שני) סערה ציבורית לאחר שתקף בציוץ את רפי בן שטרית, אב שכול ללוחם אלרואי שנפל בקרב בנחל עוז בשבעה באוקטובר. בן שטרית, אחד מהקולות הבולטים הדורשים הקמת ועדת חקירה ממלכתית, זכה לתגובה מזלזלת מהשר: "זה נותן לך הרגשה טובה? הפוסטים האלה מובילים אותך למקום טוב כלשהו?".

רפי בן שטרית, לשעבר ראש עיריית בית שאן, ואביו של אלרואי, לוחם ביחידת האיסוף הקרבי 414 שנפל בשבעה באוקטובר, הביע בחריפות את אכזבתו מהממשלה ומהתנהלותה. בן שטרית הוא ממייסדי "מועצת אוקטובר" - גוף שהקימו הורים שכולים בדרישה לחקר המחדלים שהובילו למתקפה הרצחנית של חמאס.

לאחר ציוצים שבהם שב וקרא להקמת ועדת חקירה ממלכתית, בחר השר אליהו להגיב לו בפומבי: "זה נותן לך הרגשה טובה?".

עמיחי אליהו
עמיחי אליהו, שר המורשת מעוצמה יהודית. "עד לאן נוליך את החרפה? עאלק שר, גועל נפש" צילום: שלומי גבאי

בן שטרית השיב בזעם: "שר בממשלה שואל אותי אם הפוסטים שלי נותנים לי "הרגשה טובה". נו… מה אפשר לענות? אחרי שמאבדים בן במלחמה, שחרב עליך עולמך, שאתה נתון בצער, בכאב שאי אפשר להכיל, בכי שלא מפסיק, 20 חודשים של יגון. ו"וכבוד השר" השפל שואל אותי אם זה נותן לי הרגשה טובה…. לא מאחל הרגשה טובה כזאת לאף בן אנוש בעולם. עד לאן נוליך את החרפה. עאלק שר. גועל נפש".

עוד באותו נושא: