logo

למרות תעודת רבנות מפוקפקת: בן דודו של שר הבריאות צפוי להתמנות לרב של רמלה

9

על אף חוות דעת של היועצת המשפטית של הרבנות הראשית הקובעת כי אין די ראיות להוכיח שתעודת הרבנות של הרב אבוחצירא כשרה, הוא צפוי לזכות בתפקיד, בתמיכת ש"ס

ביני אשכנזי
ביני אשכנזיעודכן לאחרונה 11/06/2025 - 10:33
שר הבריאות, אוריאל בוסו
שר הבריאות, אוריאל בוסוצילום: אתר רשמי, דרור סיתהכל

הבחירות לתפקיד רב העיר רמלה יתקיימו היום (רביעי) על רקע מחלוקת משפטית סביב כשירותו של המועמד המוביל, הרב יצחק אבוחצירא, הנתמך על ידי ש"ס. הוא גם בן דודו של שר הבריאות, אוריאל בוסו.

אמש פרסמה היועצת המשפטית של הרבנות הראשית, עו"ד אורית משמוש, חוות דעת הקובעת כי אין די ראיות להוכיח שתעודת הרבנות שמחזיק הרב אבוחצירא כשרה. למרות זאת, הבחירות מתקיימות כמתוכנן, ואבוחצירא ממשיך להתמודד על התפקיד.

במקביל, הודיעה היועצת המשפטית של המשרד לשירותי דת, עו"ד גליה קליין, כי לא תלווה את הליך הבחירות, בשל פגמים שנמצאו בתהליך.

במכתב שכתבה ציינה קליין: "לאור החלטת ועדת הבחירות שלא לדחות את מועד הבחירות, חרף המלצתנו, וכן לאור קביעת הוועדה שהמועמד לכאורה כשיר להתמודד, אנו לא נלווה את הליך הבחירות, אלא אם כן תורה לנו המשנה ליועצת המשפטית לממשלה, עו"ד כרמית יוליס, לעשות כן."

עוד באותו נושא: