logo

וויטקוף מקיים שיחות עם ישראל, קטאר, מצרים וחמאס בנוגע לעסקת חטופים

68

שליח הבית הלבן עבד בימים האחרונים עם מתווכים קטארים ומצרים כדי ללחוץ על חמאס להסכים לשחרר כמה חטופים בתמורה להפסקת אש זמנית, אך לעת עתה הארגון מסרב וממשיך לדרוש הסכם הכולל סיום המלחמה בתמורה לשחרור כל החטופים

ברק רביד
ברק רבידעודכן לאחרונה 11/05/2025 - 19:58
סטיב וויטקוף נואם בסגירת מיצג נובה 06:29 במיאמיצילום: ADINAYEV MEDIA

שליח הבית הלבן, סטיב וויטקוף, מקיים היום (ראשון) שיחות באזור עם ישראל, קטאר, מצרים וחמאס בנוגע לעסקה לשחרור חטופים ומאמצי רגיעה רחבים יותר, כך נודע לוואלה.

וויטקוף עבד בימים האחרונים עם מתווכים קטארים ומצרים כדי ללחוץ על חמאס להסכים לשחרר כמה חטופים בתמורה להפסקת אש זמנית, אך לעת עתה הארגון מסרב וממשיך לדרוש הסכם הכולל סיום המלחמה בתמורה לשחרור כל החטופים.

סטיב וויטקוף שליחו של טראמפ, כיכר החטופים, 30 בינואר 2025
מקיים שיחות בנוגע לעסקת חטופים. סטיב וויטקוף צילום: פלאש 90, יונתן זינדל

טראמפ ייסע מחר למזרח התיכון לביקור בן שלושה ימים בסעודיה, בקטאר ובאיחוד האמירויות הערביות. ישראל קבעה את סוף ביקורו של טראמפ כמועד האחרון להשגת עסקה לשחרור חטופים והפסקת אש בעזה, ומאיימת במבצע מסיבי לכיבוש הרצועה ועקירת כל אוכלוסייתה אם לא יושג הסכם.

עוד באותו נושא: