logo

נתניהו דורש לבדוק את התנהלות שב"כ נגד מתנחלים: "סכנה לדמוקרטיה"

558

ראש החטיבה היהודית בשב"כ כינה חשודים ביהודה ושומרון "שמוקים" ואמר כי עוצרים אותם במשך ימים "גם בלי ראיות" - בהקלטה שפורסמה בכאן 11. בעקבות כך, נתניהו הורה לפתוח בחקירת המחלקה: "רק במשטרים אפלים השירות החשאי פועל כך"

מערכת וואלה חדשותעודכן לאחרונה 05/04/2025 - 22:26
ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו הגברת שרה נתניהו התקבלו על-ידי ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן ורעייתו במשמר כבוד בטקס קבלת פנים בבודפשט. 3 באפריל 2025צילום: רועי אברהם/ לע״מ

ראש החטיבה היהודית בשב"כ כינה חשודים ביהודה ושומרון "שמוקים" ואמר כי עוצרים אותם במשך ימים "גם בלי ראיות" - כך נחשף הערב (שבת) בכאן 11. בעקבות חשיפת ההקלטה, בה הבכיר אומר בין היתר "שים אותם בתאי מעצר, עם עכברים", הוא הוצא לחופשה כפויה.

בלשכת ראש הממשלה הצהירו כי בעקבות החשיפה, נתניהו ידרוש את חקירת פעילות המחלקה: "ההקלטה המזעזעת של ראש המחלקה היהודית בשב"כ שחשפה איילה חסון היא סכנה ממשית לדמוקרטיה. לאור הקלטה חמורה זו, ראש הממשלה ידרוש בדיקה יסודית של פעילות המחלקה היהודית בשב"כ. לא ייתכן שבמדינת חוק יעצרו את אזרחי המדינה ללא ראיות ויכניסו אותם לתנאי מעצר באופן לא חוקי ואכזרי. רק במשטרים אפלים השירות החשאי פועל באופן המסוכן הזה".

ניצב משנה אבישי מועלם מגיע לחקירה במח"ש, 4 בפברואר 2025
ניצב משנה אבישי מועלם מגיע לחקירה במח"ש, 4 בפברואר 2025 צילום: פלאש 90, חיים גולדברג

ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע על תפיסת ציר מורג

צילום: דוברות רה"מ

יו"ר הציונות הדתית שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מסר בתגובה: "במשך שנים אנחנו זועקים נגד השימוש בסמכויות השב"כ הדרקוניות נגד המתיישבים בצורה לא דמוקרטית, לא שוויונית, לא חוקית, ולא חוקתית. ההקלטות שפרסמה הערב אילה חסון מוכיחות שחור על גבי לבן את עבריינות המחלקה היהודית בשב"כ ואת צביעות מערכת המשפט הישראלית שמחפה על שקריה ומאשרת את פעולותיה לאורך השנים".

עוד באותו נושא: