logo

הבקשה של אמא של סשה: "תדליקו נרות שבת ותבקשו שכל החטופים ישוחררו"

1

ילנה טרופנוב, שבנה עתיד להשתחרר מחר, אחרי 498 יום בשבי, יצאה למחנה רעים לקראת המפגש עם בנה כבר היום, בשל היותה שומרת שבת. לפני יציאתה היא אמרה את הדברים במהלך פגישה עם הרב שלמה רענן, יו"ר ארגון איילת השחר

יקי אדמקר
יקי אדמקרעודכן לאחרונה 14/02/2025 - 16:25
ילנה טרופנוב בדרך לפגישה עם בנה סשהצילום: איילת השחר

דקות לפני שיצאה למקום המפגש עם בנה במחנה רעים, בשל היותה שומרת שבת, ילנה טרופנוב, אימו של סשה שצפוי להשתחרר מחר משבי החמאס מחר, אמרה לרב שלמה רענן - יו"ר "איילת השחר", "אני מבקשת מעם ישראל תדליקו בבקשה נרות שבת בשמחה ותבקשו שכל החטופים ישתחררו בקרוב".

טרופנוב עתידה להיפגש עם בנה מחר (שבת), לאחר שישוחרר בפעימה השישית של העסקה. זאת לאחר ששהה בשבי 498 יום, מאז שנחטף מניר עוז, ביחד עם כל המשפחה לשבי חמאס. טרופנוב הוא היחיד ממשפחתו שנשאר בשבי חמאס ברצועה.

זוגתו ספיר כהן בת ה-29, אמו של סשה, ילנה, בת 50 וסבתו אירנה טאטי בת 73 שוחררו אחרי 54 ימים בשבי, בפעימה השישית, כ"מחווה לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין". זאת בזכות אזרחותן הכפולה. סשה הוא בן יחיד. ויטלי, אביו של סשה, נרצח בניר עוז בבוקר 7 באוקטובר.

עוד באותו נושא: