logo

לאחר שהודיע על פרישתו: הרמטכ"ל יגיע לסקירה חסויה בוועדת הכנסת

3

הרצי הלוי יגיע ביום שלישי הקרוב לסקירה חסויה בוועדצ החוץ והביטחון של הכנסת. הרמטכ"ל הודיע אתמול שיפרוש לפני סיום כהונתו, ב-6 במרץ

יקי אדמקר
יקי אדמקרעודכן לאחרונה 22/01/2025 - 13:30
הצהרת הרמטכ"ל הרצי הלוי על התפטרותו 21.1.2025צילום: דובר צה"ל

אחרי ההודעה על התפטרותו, הרמטכ"ל הרצי הלוי יגיע ביום שלישי הבא לסקירה חסויה בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת.

הלוי הודיע אתמול שיסיים את תפקידו ב-6 במרץ. במכתבו ההתפטרות שלו, הלוי לקח אחריות על חלקו בכישלון צה"ל ב-7 באוקטובר, תיאר את הישגי צה"ל במלחמה שפרצה בעקבות מתקפת הטרור, ומסביר כי עיתוי ההודעה מגיע "כאשר ידו של צה"ל על העליונה בכל הזירות", ובעקבות עסקת החטופים. "בפרק הזמן שנותר אשלים את התחקירים ואחזק את מכונות צה"ל לאתגרים הביטחוניים. אעביר את הפיקוד על צה"ל בצורה איכותית ויסודית למחליפי", כתב הרמטכ"ל במכתבו.

הרמטכ"ל הרצי הלוי במהלך מלחמת "חרבות ברזל"
"את תוצאות היום הנורא הזה אשא לשארית חיי" צילום: דובר צה"ל

"ביום בו מקבל עליו אדם את עול הפיקוד בצבא ההגנה לישראל, הוא עומס על כתפיו אחריות, אחריות שאין לה תאריך תפוגה.

"ביומה הראשון של המלחמה, בהערכת המצב המטכ"לית, לקחתי בקול רם וברור את האחריות, אחריותי, לכישלון צה"ל בהגנה על האזרחים בשמחת תורה. כך גם עשיתי ביום השישי למלחמה באופן פומבי. ייעודו המרכזי של צה"ל הוא להגן על אזרחי המדינה. כשלנו בכך. את תוצאות היום הנורא הזה אני נושא מאז ואשא עמי לשארית חיי", אמר הלוי בנאומו אתמול.

"בתום התחקירים הצה"ליים נדע יותר טוב כיצד עלינו לתקן. התחקיר הצבאי עוסק בצה"ל בלבד, ועדת חקירה או כל גוף חיצוני אחר יזכו מצה"ל לשקיפות מלאה. יש לי אחריות לכישלון של צה"ל ולהישגים. הלוואי ולא היינו נדרשים להישגים אלה, אין הישג שישיב לאחור את הכאב, הצער והאובדן העצומים שנגרמו בתחילת המלחמה".

עוד באותו נושא: