logo

משרד המשפטים פרסם את רשימת האסירים שישתחררו בפעימה הראשונה

116

ברשימה מופיעים שמותיהם של 95 אסירים, גיליהם, שיוכם הארגוני והעבירות שביצעו. בין המשוחררים גם אזרחית ישראלית ותושבים בעלי תעודת זהות כחולה. ממשרד המשפטים נמסר שמדובר ברשימה חלקית, המתייסת לשלב הראשון בלבד. הרשימה המלאה תפורסם לאחר אישור הממשלה

ביני אשכנזי
אפרת פורשר
ביני אשכנזי,אפרת פורשרעודכן לאחרונה 17/01/2025 - 18:56
הפגנה נגד שחרור המחבלים בעסקה, כביש בגין ירושליםצילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א'

משרד המשפטים פרסם היום (שישי) את רשימת האסירים הבטחוניים שישוחררו בפעימה הראשונה. הרשימה, הכוללת את שמותיהם של 95 אסירים, פרטים על גילם, שיוכם הארגוני והעבירות שביצעו, מתפרסמת באתר האינטרנט של משרד המשפטים, לצד האפשרות לפנות באמצעות טופס מקוון לקבלת מידע נוסף בקשר לרשימת האסירים. בין האסירים ישנם גם בעלי אזרחות ישראלית, ולא רק תושבי הרשות הפלסטינית או עזה.

ממשרד המשפטים נמסר שמדובר ברשימה חלקית, המתייחסת לשלב הראשון בלבד. הרשימה המלאה תפורסם לאחר אישור הממשלה. עוד נמסר: "שחרור אסירים לפי הפעימה הראשונה, בכפוף לאישור הממשלה את המתווה, לא יבוצע לפני יום ראשון בשעה 16:00. יש להדגיש כי משרד המשפטים אינו אחראי על קביעת שמות האסירים המשוחררים, ואינו מחזיק במידע אודות סדר שחרורם".

ניסיון פיגוע דקירה בארמון הנציב בירושלים
ניסיון הדקירה בארמון הנציב בירושלים בשנת 2020 צילום: עיבוד תמונה, איחוד הצלה

האסירה בעלת האזרחות הישראלית שנכללת ברשימה היא נואל עבד פתיחה, שניסתה לבצע פיגוע דקירה בארמון הנציב בירושלים בפברואר 2020.

עוד באותו נושא: