logo

נתניהו העריך שמחצית מהחטופים אינם בחיים - ואמר: "חמאס רוצה לסיים את המלחמה - לזה אני לא מוכן"

706

על פי שני מקורות שנכחו בישיבת ועדת החוץ והביטחון בנוכחות רה"מ, נתניהו אמר כי "חמאס רק רוצה עסקה שבה צה"ל נסוג מהרצועה", והוסיף שהורה לחלק כסף למי שיביא מידע על החטופים. עוד אמר ש"חמאס רואה את הלחץ בישראל וחושב שיקבל יותר ממה שאנחנו מסכימים לו"

יקי אדמקר
יקי אדמקרעודכן לאחרונה 18/11/2024 - 17:00
יעל אופוק, חן אביגדורי ומשפחות החטופים נגד רה"מ בנימין נתניהוצילום: רוני כנפו

היום (שני) התכנסה ועדת החוץ והביטחון בהשתתפות ראש הממשלה, בנימין נתניהו. במהלך דיון חסוי שנערך בצהריים, נתניהו העריך בפני חברי הכנסת בוועדה כי מחצית מהחטופים ברצועת עזה אינם בחיים. לפי שני מקורות שנכחו בישיבה, נתניהו אמר כי לפי ההערכה 50 חטופים בחיים ו-50 אינם. נתניהו אמר לחברי הכנסת כי "אין הצעה קונקרטית" על השולחן לשחרור חטופים ו"עלו רעיונות" שונים בימים האחרונים. לדברי נתניהו, "הדבר היחיד שחמאס רוצה זה רק עסקה שתסיים את המלחמה ונסיגת צה"ל מהרצועה כדי שיישאר בשלטון, לזה אני לא מוכן בשום אופן. נתתי הנחיה לחלק 5 מיליון דולר למי שיביא מידע על חטופים". נתניהו הוסיף כי "חמאס רואה את הלחץ בישראל והוא חושב שהוא יקבל יותר ממה שאנחנו מסכימים לו כעת".

יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ יולי אדלשטיין אמר בפתח הדיון: "אירוע השלכת פצצת התאורה לבית ראש הממשלה הוא אירוע חמור ונמצא כעת בחקירה. אם אכן יתברר שהיו מעורבים גורמים בכירים באירוע - אני מצפה שלא יקבלו שום נסיבות מקלות מגורם זה או אחר והנושא יטופל במלוא החומרה". כמו כן, אדלשטיין הביע את תנחומיו לחברי ועדת החוץ והביטחון, ח"כ גדי איזנקוט על נפילת אחיינו ולח"כ לרם בן ברק על מות אימו.

ראש הממשלה בנימין נתניהו, פתיחת כנס החורף של מושב הכנסת, 28 באוקטובר 2024
ראש הממשלה בנימין נתניהו, פתיחת כנס החורף של מושב הכנסת, 28 באוקטובר 2024 צילום: ראובן קסטרו

על המגעים להסדרה בלבנון אמר נתניהו כי "התנאים שלנו להסדרה זה חופש פעולה מלא של ישראל וקביעה שחיזבאללה לא יתעצם גם מעבר לליטני. נוסף לכך גם למנוע הברחות נשק מסוריה. אנחנו מחכים לתשובות ובינתיים מתקדמים קרקעית".

במהלך הדיון נשאל נתניהו על התבטאויות של שרים בממשלה ובראשם השר בצלאל סמוטריץ', על אפשרות של החלת ריבונות ביהודה ושומרון במהלך כהונתו של טראמפ והשיב כי "זה לא תורם לעסוק בזה כעת".

ראש הממשלה בנימין נתניהו,  שר האוצר בצלאל סמוטריץ'
"על התבטאויותיו של סמוטריץ' השיב כי 'זה לא תורם לעסוק בזה כעת'". סמוטריץ' ונתניהו צילום: עיבוד תמונה, יונתן זינדל/פלאש 90

ראשי מערכת הביטחון - ראש שב"כ רונן בר, ראש המוסד דדי ברנע, הרמטכ"ל הרצי הלוי והממונה על מפקדת החטופים בצה"ל ניצן אלון - סבורים כי חמאס אינו צפוי לוותר על תנאיו לסיום המלחמה ונסיגה ישראלית מעזה, ולכן, אם ממשלת ישראל מעוניינת בעסקה לשחרור חטופים, עליה להגמיש את עמדותיה הנוכחיות, כך לפי שני מקורות שמעורים בנושא.

ראשי מערכת הביטחון צפויים להדגיש את המסר המשותף הזה בדיון שראש הממשלה נתניהו מכנס הערב, יחד עם כמה שרים בכירים, בנושא המאמצים להתניע מחדש את המו"מ לשחרור החטופים.

עוד באותו נושא: