logo

רגב: טקס הזיכרון ל-7 באוקטובר יתקיים באופקים, לא חל שינוי במתכונתו

74

את הדברים אמרה שרת התחבורה בדיון שנערך היום במשרדה. רגב כבר הודיעה כי היא מתנגדת להצעת הפשרה של נשיא המדינה יצחק הרצוג לקיים את הטקס במעונו. ראש העיר אופקים: "התבקשנו לארח בשטח העיר את הצילומים המקדימים לטקס - ונעננו לכך"

אורי סלע
אורי סלעעודכן לאחרונה 27/08/2024 - 13:58
השרה מירי רגב על ההיערכות לטקס הממלכתי: "מתעלמת מרעשי הרקע"צילום: תדמית

שרת התחבורה מירי רגב הודיעה היום (שלישי) כי טקס הזיכרון הממלכתי לציון ה-7 באוקטובר יתקיים באופקים. כמו כן, אך טענה בדיון שנערך במשרדה, לא יחול כל שינוי במתכונתו של הטקס.

ראש העיר אופקים איציק דנינו הגיב לדברים: "בשבעה באוקטובר ובעשרים ושבעה באוקטובר יתקיימו באופקים מספר טקסים עירוניים להנצחת הנופלות והנופלים של העיר שהגנו עלייה בחירוף נפש ובהם יסופרו הסיפורים הקשים והמרגשים ביותר שידעה העיר על האבדות הכי יקרות לנו והגבורה שהפגינו כדי להציל את העיר".

"לצד הטקסים הללו שיהוו את הטקסים המרכזיים בעיר, התבקשה עיריית אופקים לארח בשטחה את הצילומים המקדימים של הטקס הממלכתי ונענתה לכך מתוך המחשבה שהגיבורות והגיבורים הן של אופקים והן של מדינת ישראל ראויים לכל הנצחה, הוקרה והערכה".

רגב כבר הודיעה בשבת כי היא מתנגדת להצעת הפשרה של נשיא המדינה יצחק הרצוג לקיים את הטקס הממלכתי לציון 7 באוקטובר בבית הנשיא. "טקסים ממלכתיים לא מתקיימים בבית הנשיא. לא יכול להיות שטקס ממלכתי יהיה בבית הנשיא. זה צריך להיעשות בדרום", אמרה בריאיון לערוץ 14.

על רקע המחלוקות הרבות סביב הטקס הממלכתי ביוזמת הממשלה לציון שנה לטבח 7 באוקטובר, רגב עוררה סערה כשאמרה: "אני רואה בהחלטה לקחת על עצמי את הובלת הטקס שליחות ציבורית, מבלי שאנשים יודעים את העובדות, ובכל זאת אני ממשיכה, רואה את החשיבות ומתעלמת מהרעשים, ברגישות ובכובד ראש כפי שעשיתי".

מירי רגב במסיבת עיתונאים בנושא הערכות לטקס  הממלכתי לציון שנה לטבח השבעה באוקטובר ולמלחמת חרבות ברזל
מירי רגב במסיבת עיתונאים בנושא הערכות לטקס הממלכתי לציון שנה לטבח השבעה באוקטובר ולמלחמת חרבות ברזל צילום: צילום מסך

משפחות הקורבנות של מתקפת ה-7 באוקטובר זעמו על הדברים ואמרו: "'רעשי הרקע' עליהם דיברה השרה רגב הם אנחנו - משפחות שכולות, תושבי העוטף והצפון, המילואימניקים ששילמו ומשלמים מחיר כבד על מאורעות 7 באוקטובר".

לדבריהם, "השרה רגב המחישה את הניתוק המוחלט בהחלטת הממשלה להפיק טקס מהונדס ומנותק במיליוני שקלים, מצולם וערוך מראש, עבור עצמה. על הממשלה להודיע כי התקציב שהוקצה לאירוע הממשלתי יועבר במלואו לטקס של העם - טקס הזיכרון הלאומי שמארגנות המשפחות השכולות ונציגי הקהילות שהופקרו ב-7 באוקטובר".

עוד באותו נושא: