logo

לקראת הגעתו לישראל: סאליבן נועד עם יורש העצר הסעודי בסעודיה

7

השניים דנו בעסקת החבילה בין מדינותיהם, שטיוטה "סופית למחצה" שלה קרובה לסיכום. כמו כן העלו את הנושא הפלסטיני "בניסיון ליצור מסלול אמין לעבר שתי המדינות", ועל הצורך לסיים את המלחמה בעזה ולהגדיל את היקף הסיוע ההומניטרי שנכנס לרצועה

ברק רביד
ברק רבידעודכן לאחרונה 19/05/2024 - 07:40
נתניהו נפגש עם היועץ של ארצות הברית לביטחון לאומי ג'ייק סאליבןצילום: לע"מ

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן פגש אמש (שבת) בעיר דהראן שבמזרח סעודיה את היועץ לביטחון לאומי של הנשיא ביידן ג'ייק סאליבן, ודן עמו בעסקת החבילה בין ארה"ב לסעודיה. סוכנות הידיעות הממשלתית הסעודית מסרה כי בן סלמאן וסאליבן דנו על "הטיוטה הסופית למחצה של ההסכמים האסטרטגיים בין שתי המדינות שקרובים לסיכום".

עוד נמסר כי בן סלמאן וסאליבן דנו על המאמצים המשותפים של סעודיה וארה"ב בנושא הפלסטיני "בנסיון ליצור מסלול אמין לעבר פתרון שתי המדינות שייתן מענה לשאיפות ולזכויות של העם הפלסטיני".

סוכנות הידיעות הסעודית מסרה כי השניים דנו גם על הצורך לסיים את המלחמה בעזה ולהגדיל את היקף הסיוע ההומניטרי שנכנס לעזה.

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ממתין לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין בריאד, 6 בדצמבר 2023
דנו על המאמצים המשותפים ליצור מסלול לפתרון שתי מדינות. בן סלמאן צילום: רויטרס

בכיר אמריקני אמר לוואלה כי השיחות בין סאליבן לבן סלמאן היו טובות מאוד ופרודוקטיביות מאוד. סאליבן יגיע היום לישראל וייפגש עם ראש הממשלה נתניהו, שר הביטחון גלנט ועם השר בני גנץ.

עוד באותו נושא: