logo

חיפה הולכת לסיבוב בחירות שני - יהב מוביל, עציוני נושף בעורפו: "העיר חייבת לשנות כיוון"

26

מספירת כ-99% מקולות הבוחרים בעיר - ראש העיר המיתולוגי יונה יהב, שקיווה לחזור לתפקידו אחרי היעדרות של 5 שנים, מוביל עם 36.2% מהקולות. דוד עציוני, המתמודד הבולט מולו, זכה ל-22%. קליש רותם עם 4.5% מהקולות בלבד

יואב איתיאל
יואב איתיאלעודכן לאחרונה 28/02/2024 - 11:24
יונה יהב, מועמד לראשות העיר חיפה מצביע בבחירות המקומיות, קלפי שכונת דניה, 27 בפברואר 2024צילום: יואב איתיאל

מספירת כ-99% מקולות הבוחרים בחיפה עולה הבוקר (רביעי) כי שני המועמדים המובילים לראשות העיר, יונה יהב ודוד עציוני - יעפילו לסיבוב בחירות שני ויתמודדו ראש בראש על התפקיד. יהב, ראש העיר המיתולוגי, שהפסיד בבחירות הקודמות לעינת קליש רותם, זוכה לכ-36% מהקולות. דוד עציוני, המועמד הבולט אחריו, נושף בעורפו עם 21.9% מקולות החיפאים.

"ניצחנו בפער אדיר את הסיבוב הראשון, ואני מתכוון להגדיל אותו ולהשלים ניצחון סוחף בסיבוב השני", מסר יהב. "סיעת חיפה שלנו היא הסיעה הגדולה במועצת העיר. היא תאפשר לי להקים קואליציה רחבה ויציבה, ולהוביל בחמש השנים הקרובות תהליך של תיקון גדול בחיפה, שיביא עימו תקווה גדולה ותנופת צמיחה לעירנו".

יונה יהב, דוד עציוני
בדרך לסיבוב שני בחיפה צילום: עיבוד תמונה, אלעד מלכה, מיכה בריקמן

מנגד, עציוני טען כי יהב, שכיהן כראש העיר בין 2003-2018, "מייצג את כל מה שמקולקל בחיפה מזה שני עשורים". הוא הצהיר: "העיר חיפה חייבת לשנות כיוון. השילוב של איום ביטחוני דרמטי לצד חולשה חברתית וכלכלית הוא אסון".

שני המועמדים טוענים שנוהל נגדם קמפיין הכפשה בתקופה שקדמה לבחירות.

יונה יהב ורעייתו רבקה מצביעים בבחירות המקומיות לראשות עיריית חיפה, 27 בפברואר 2024
יונה יהב ורעייתו רבקה מצביעים בבחירות המקומיות לראשות עיריית חיפה, 27 בפברואר 2024 צילום: פלאש 90
דוד עציוני מצביע בבחירות המקומיות לראשות עיריית חיפה, 27 בפברואר 2024
דוד עציוני מצביע בבחירות המקומיות לראשות עיריית חיפה, 27 בפברואר 2024 צילום: פלאש 90

ראש העיר המכהנת, עינת קליש רותם, זכתה ב-4.5% מהקולות - והודתה בהפסדה. "מקבלת את רצון הבוחר ומאחלת הצלחה לעיר חיפה ולמי שיבחר לעמוד בראשה. מי יתן ויעשה את הטוב למען תושביה", כתבה ב-X.

עוד באותו נושא: