logo

"צריך שם של מלחמה ולא של מבצע": נתניהו שוקל לשנות את שמה של מלחמת חרבות ברזל

1450

גורמים בסביבתו ראש הממשלה מספרים כי הוא מעוניין בשם שיבטא כמה משמעותית המלחמה. בין השמות שנשקלים: מלחמת עזה, מלחמת בראשית ומלחמת שמחת תורה. שינוי שם מלחמה אינו מהלך חסר תקדים, גם מלחמות לבנון הראשונה והשניה נפתחו תחת שמות מבצעים אחרים

טל שלו
טל שלועודכן לאחרונה 17/12/2023 - 22:54
בווידאו: נתניהו שלף דיסקית חטופים, צפו בתגובה של גנץ וגלנטצילום: לע"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו שוקל לשנות את שם מלחמת חרבות ברזל לשם אחר. לפי גורמים בממשלה, נתניהו התייחס לנושא היום בישיבת הממשלה, ואמר כי "חרבות ברזל זה שם של מבצע, לא שם של מלחמה". בין השאר, לפי דיווח של מיכאל שמש בכאן 11, נתניהו שוקל את השמות - מלחמת עזה, מלחמת שמחת תורה, מלחמת בראשית.

רה"מ בנימין נתניהו בישיבת ממשלה, הקריה, 17 בדצמבר 2023
מחפש שם שיבטא את חשיבות המערכה בעזה. נתניהו צילום: פלאש 90, מרים אלסטר
לחימת צוות הקרב של חטיבה 7 בחאן יונס
כוחות צה"ל פועלים בחאן יונס, היום צילום: דובר צה"ל

גורמים בסביבת נתניהו אישרו כי, "הוא מעונין בשם שיתפוס ציבורית ובינלאומית, ושיזכרו את המלחמה כמלחמה משמעותית, ולא כמבצע בלבד". יצוין כי שינוי שם מבצע למלחמה במהלכה אינו בהכרח מהלך חריג. גם מבצע שלום הגליל ב-1982 הפך למלחמת לבנון, והיום מוכר בשם זה. גם מלחמת לבנון השניה ב-2006 החלה בתור "מבצע שכר הולם", ולאחר מכן שונה שמה ל-"מבצע שינוי כיוון". בסוף המלחמה נקבע שמה כמלחמת לבנון השנייה.

עוד באותו נושא: