שרת התחבורה מירי רגב מעכבת קבלת החלטה בממשלה על הקמת שדה תעופה משלים לנתב"ג ברמת דוד ומפעילה לחץ, יחד עם ראשי ערים ליכודיים מהדרום, לבחון מחדש את האפשרות להקים את השדה הנוסף בנבטים, בדרום - כך נודע היום (שני) לוואלה. זאת, על אף שמערכת הביטחון, משרד האוצר, וגורמי המקצוע במשרד התחבורה מתנגדים להקמת שדה תעופה בנבטים ומאוחדים מאחורי אופציית רמת דוד. לפי גורמים בממשלה ובליכוד, רגב פועלת לדחיית קבלת ההחלטה על הקמת השדה ברמת דוד עד אחרי הבחירות המוניציפליות, בשל לחצים של ראשי ערים מכהנים בדרום, שמבטיחים שדה תעופה בנבטים כחלק מקמפיין הבחירות שלהם. מטעמה של השרה רגב לא נמסרה תגובה לפניית וואלה.
בשבוע שעבר ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס ישיבה בנושא התחבורה הממשלה בהשתתפות רגב, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ושר הביטחון יואב גלנט, במהלכה רגב הודיעה כי לא תסכים לקידום הקמת שדה התעופה ברמת דוד ללא קידום שדה נוסף בדרום, וביקשה לקבל זמן נוסף לעבודת מטה בנושא. יממה לאחר מכן שרת התחבורה הגיעה לכנס פוליטי בדימונה, באירוחו של ראש העיר בני ביטון, תחת הכותרת "מירי רגב מלכת הנגב", שם הציגה תוכנית חומש לפיתוח כבישים ושדה התעופה המשלים בנבטים. בכנס, בו השתתפו גם חברי הכנסת אלמוג כהן ושלום דנינו וראשי רשויות נוספים מהדרום, רגב המליצה למערכת הביטחון, המתנגדת העיקרי להקמת שדה תעופה אזרחי בנבטים, "לחיות בצוותא" עם המהלך. בסוף הכנס ביטון העלה פוסט בפייסבוק שבו הודה לרגב על התחייבותה לקידום שדה התעופה בנבטים וכתב שהוא "מצפה גם משר הביטחון יואב גלנט ומשר האוצר בצלאל סמוטריץ' להצטרף למהלך הציוני".
ההחלטה על הקמת שדה תעופה בינלאומי חדש ומשלים לנתב"ג, שיאפשר להתמודד עם עומס הנוסעים ויהווה תחליף במקרה של איום ביטחוני, הוגדרה כבר ב-2011 כצורך לאומי דחוף עקב העלייה בהיקפי הטיסות היוצאות והנכנסות לישראל. עם זאת, היא מתעכבת מזה יותר מעשור, בעיקר בגלל הוויכוח לגבי המיקום שלו. שתי האופציות המובילות הן רמת דוד בצפון ונבטים בדרום, חלופה שמעוררת התנגדות נחרצת בצה"ל ובמערכת הביטחון, בגלל בסיסי חיל האוויר באזור, הכור בדימונה והפעילות האווירית בגבול רצועת עזה.

ב-2014 ממשלת נתניהו אישרה החלטה להקים את השדה ברמת דוד בצפון, בצמוד לבסיס חיל האוויר. אבל ההחלטה מוסמסה לאורך השנים ולא התקדמה משמעותית, בין השאר בגלל מאבק של תושבי עמק יזרעאל שהתנגדו להקמת השדה באזורם ומצד שני מאבק של ראשי רשויות בדרום שמעוניינים ליהנות מהדחיפה הכלכלית ומקומות העבודה ששדה תעופה בינלאומי חדש יביא איתו.
בממשלת בנט-לפיד, מאמציהם של תושבי העמק נשאו פרי פוליטי: שרת התחבורה לשעבר מרב מיכאלי הביאה לאישור הממשלה את ביטול ההחלטה להקים את השדה ברמת דוד והקימה צוות היגוי מקצועי לבחינה מחודשת של החלופות לשדה תעופה משלים. גם שר הביטחון דאז בני גנץ שינה את עמדת משרד הביטחון והודיע כי הוא מתנגד לאופציית רמת דוד, אלא תומך בחלופות של הרחבת הפעילות של שדות התעופה ברמון ובחיפה. חבר הכנסת רם בן ברק מיש עתיד, תושב האזור, דחף גם הוא לביטול ההחלטה מאחורי הקלעים.
ואולם, בסוף השנה שעברה הצוות המקצועי בכל זאת שב והמליץ על רמת דוד כאתר המועדף להקמת שדה בינלאומי משלים, בעוד חלופת נבטים דורגה נמוך יותר בשקלול השיקולים הכלכליים, התעופתיים והביטחוניים. עם הקמת הממשלה הנוכחית, רגב הודיעה כי יש לפעול "מיידית" להקמת שדה התעופה המשלים, והסוגיה אף נכללה בקוי היסוד של הממשלה: "הממשלה תפעל לקדם שדה תעופה בינלאומי משלים, בהתאם למיקום שיומלץ על ידי גורמי המקצוע במשרדים הרלוונטיים". עם זאת, כבר חצי שנה חלפה מאז הקמת הממשלה, וטרם התקבלה החלטה בנושא.
בינתיים, הצורך בשדה משלים לנתב"ג הולך וגובר, כפי שמרגיש כל נוסע שנתקל בעומסים בשדה. ביוני עברו בשדה כמעט 2.2 מיליון נוסעים, המספר הגבוה בתולדותיו. קצב הטיסות בשדה עקף כבר את השיא הקודם של קיץ 2019, לפני הקורונה, שבו נאלצה לראשונה רשות שדות התעופה לדחות בקשות של חברות התעופה להוסיף טיסות בגלל מחסור במועדי המראה ונחיתה פנויים ("סלוטים"). גם אם פרויקט השדה המשלים ייצא כעת לדרך, ההערכה כי הוא לא יוכל להתחיל לפעול לפני 2032. כך שבכל מקרה צפויות כמה שנים עמוסות בשדה, וכל דחייה בהקמת השדה משלים רק תחמיר את הבעיה.
בשבוע שעבר נתניהו כינס את רגב, סמוטריץ' וגלנט לדיון בנושא, כמו גם על רכבת הקליע שרגב מקדמת. סמוטריץ', שתומך מזה שנים בחלופת רמת דוד, שנתמכת כאמור גם על ידי גורמי המקצוע במשרד האוצר, התחבורה ורשות שדות התעופה, ביקש להביא החלטת ממשלה בנושא כבר בקרוב. לפי גורמים שהשתתפו בדיון, שר הביטחון גלנט ונציגי חיל האוויר הציגו את עמדת מערכת הביטחון שמתנגדת להקמת שדה אזרחי בנבטים, בגלל ההפרעה לפעילות חיל האוויר בשדה, לטייסות ה-F35 והתובלה של החיל, ועקב הקרבה למתקנים ביטחוניים רגישים - שם קוד לכור בדימונה.

גם מנכ"ל משרד ראש הממשלה, יוסי שלי, הציג עמדה לפיה רמת דוד היא החלופה המועדפת ויש להתחיל לקדמה ואחר כך לקדם חלופות נוספות בדרום. אך רגב הודיעה כי לא תסכים לקדם את חלופת רמת דוד ללא קידום של נבטים וביקשה לדחות את ההחלטה בשלושה חודשים לצורך "עבודת מטה", על אף שצוות ההיגוי המקצועי הגיש את המלצתו לפני קצת יותר מחצי שנה בלבד. הישיבה התפוצצה גם בשל מחלוקת בין רגב וסמוטריץ' על קידום פרויקט הרכבת המהירה לדרום.
גורמים בממשלה אומרים כי "רגב מעכבת את ההחלטה על רמת דוד כדי למנוע נזק פוליטי ומתנערת מההחלטה המתבקשת בגלל שראשי הערים בדרום לוחצים עליה להמתין לגמר הבחירות המוניציפליות". לפי גורם בליכוד, "היא לא תהרוס להם את הקמפיין - עד 31 באוקטובר לא תתקבל החלטה". גורם במשרד האוצר הוסיף כי רגב "מתנהלת במשחקים פוליטיים. תוקעת מקלות בגלגלים בדיוק כמו במטרו, אי אפשר לתלות אותו בחיבור רכבת צפון-דרום. ככל שעושים תנאי זה תמורת זה אף אחד לא מתקדם. מדינת ישראל חייבת היום עוד שדה תעופה, נתב"ג בשיא הקיבולת, אי אפשר לחכות. כל השנים תלו את הדרום עם הצפון, בגלל שלא מקדמים את הדרום לא מקדמים את הצפון, זו מציאות שאי אפשר לקבל אותה חייבים עוד שדה".