logo

למרות הפיגועים, המחאה נגד המהפכה המשפטית תתקיים הערב: "לא ניתן לטרור לנצח"

1958

מארגני המחאה המרכזית ברחוב קפלן בתל אביב הודיעו כי ההפגנה תתקיים הערב "כסדרה", אם כי "במתכונת מיוחדת, תוך השתתפות בצער המשפחות ותמיכה בכוחות הביטחון והתושבים באזורי העימות". בצל גל הטרור, המשטרה קראה למפגינים: הימנעו מחסימות צירים

אורי סלע
אורי סלעעודכן לאחרונה 08/04/2023 - 14:39
על רקע ההידברות, מפגינים נגד המהפכה המשפטית הערב בתל אביבצילום: מערכת וואלה!

מארגני ההפגנה המרכזית ברחוב קפלן בתל אביב, או "מובילי ההפגנות נגד הדיקטטורה", הודיעו הבוקר (שבת) כי ההפגנה בקפלן תתקיים הערב כסדרה וזאת "בתיאום מלא עם משטרת ישראל". המארגנים הבהירו, כי הצעדה שתוכננה לאחר ההפגנה לא תתקיים - בהתאם לבקשת המשטרה.

"אנו משתתפים בצער משפחות הנרצחים ומאחלים רפואה שלמה ומהירה לפצועים. ההפגנה תתקיים במתכונת מיוחדת, תוך השתתפות בצער המשפחות ותמיכה בכוחות הביטחון והתושבים באיזורי העימות. נמשיך במאבק נגד הדיקטטורה כאילו אין מלחמה בטרור ונמשיך להתגייס למילואים ולתמוך בצה"ל וכוחות הבטחון כאילו אין מלחמה נגד הדיקטטורה", מסרו.

"ממשלת ישראל כושלת בכל תחום" הוסיפו. "במקום לגנוז את החקיקה ולהתעסק בביטחון, שריה הבכירים מודיעים לציבור שימשיכו בניסיונות להפוך את ישראל לדיקטטורה עם סיום הפגרה. במקום לאחד את העם, שרי הממשלה קראו השבוע לעלייה להר הבית. חשוב לציין שהאירוע יתקיים, כפי שמתקיימים עשרות אירועי תרבות וספורט, עליה לכותל המערבי והר הבית בימי החג הקרובים. לא ניתן לטרור לנצח", טענו.

מאוחר יותר, במשטרה הדגישו כי בצל גל הטרור, המפגינים שיגיעו הערב למחאות השונות מתבקשים "להמנע מחסימת צירים, הפרות סדר ומהפרעה לשוטרים במילוי תפקידם".

"בימים אלה של כוננות גבוהה בכל רחבי הארץ ישנה חשיבות עליונה להותיר את צירי התנועה פנויים כל העת למעבר של רכבי חירום", הוסיפו והבהירו: "משטרת ישראל רואה בזכות המחאה כאבן יסוד במדינה דמוקרטית", וגם הערב, "אלפי שוטרים יוצבו בעשרות מחאות ברחבי הארץ במטרה לשמור על הסדר ובטחון הציבור".

עוד באותו נושא: