logo

ראש השב"כ ביקר בקהיר בנסיון להפיג את המתיחות עם מצרים

246

לאחר הפסקת האש בעזה התפתחה מתיחות מול מצרים על רקע מבצע המעצרים שצה"ל ביצע בשכם במהלכו נהרגו כמה פלסטינים. היום רונן בר נפגש עם ראש המודיעין המצרי בניסיון להרגיע את הכעס המצרי

ברק רביד
ברק רבידעודכן לאחרונה 21/08/2022 - 19:47
בווידאו: אבראהים אל-נאבלוסי מדבר מתוך הבית המכותר בשכםצילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

ראש השב"כ רונן בר ביקר היום (ראשון) במצרים ונפגש עם ראש המודיעין המצרי עבאס כאמל - כך אמרו גורמים בכירים ישראליים. הביקור של בר בקהיר מגיע על רקע מתיחות מול מצרים מאז סיום המבצע האחרון בעזה, שהושג בתיווכה אחרי ימים של לחימה בין צה"ל לג'יהאד האסלאמי.

המצרים כעסו על כך שמיד לאחר הפסקת האש שהושגה בעזה בתחילת החודש, ביצעה ישראל מבצע מעצרים בגדה המערבית, שבמהלכו נהרגו כמה פלסטינים בשכם. ביקורו של ראש השב"כ נועד לנסות ולהפיג את המתיחות עם קהיר.

רונן בר, ראש השב"כ
בקהיר זועמים על מבצע המעצרים האחרון בגדה. ראש השב"כ רונן בר צילום: פול, מארק ישראל סלם

יומיים לאחר הפסקת האש בעזה, כוחות ימ"מ וצה"ל חיסלו בשכם את המבוקש איברהים א-נאבולסי בן ה-18. כוחות הביטחון ניסו לעצור את המחבל, שחולייתו חוסלה בפברואר האחרון, אך במקום התפתחו חילופי אש עם פלסטינים. מלבד נאבולסי נהרגו שני פלסטינים נוספים מאש צה"ל. הסהר האדום דיווח על כ-70 פצועים.

עוד באותו נושא: