logo

ארדואן בירך את לפיד על כניסתו לתפקיד: "היחסים חשובים"

164

ראש הממשלה שוחח עם נשיא טורקיה ואיחל לו חג שמח לרגל חג הקורבן. השניים הדגישו כי יחסי המדינות בעלי חשיבות רבה לביטחון, לכלכלה וליציבות במזרח התיכון. "הביעו תקווה לשיפור נוסף ביחסים". מאוחר יותר דיבר רה"מ גם עם נשיא מצרים, איתו סיכם לקדם פגישה קרובה

ברק רביד
ברק רבידעודכן לאחרונה 10/07/2022 - 22:25
ראש הממשלה, יאיר לפיד, ונשיא טורקיה, ארדואן
ראש הממשלה, יאיר לפיד, ונשיא טורקיה, ארדואןצילום: רויטרס

ראש הממשלה, יאיר לפיד שוחח הערב (ראשון) עם נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, שבירך אותו על כניסתו לתקפיד ואיחל לו הצלחה. ראש הממשלה בירך את הנשיא בברכת חג שמח, שלום ושגשוג לכל העם הטורקי. בנוסף, לפיד הודה לארדואן על שיתוף הפעולה בין המדינות בנושא סיכול הניסיונות להתקפות טרור נגד ישראלים בטורקיה.

ראש הממשלה יאיר לפיד, ישיבת ממשלה, 10 ביולי 2022
בירך את ארדואן לרגל החג. לפיד צילום: אתר רשמי, מארק ישראל סלם

שני המנהיגים הדגישו בשיחה כי יחסי ישראל וטורקיה הם בעלי חשיבות רבה לביטחון, לכלכלה וליציבות במזרח התיכון. השניים בירכו על הסכם התעופה החדש שנחתם לפני מספר ימים בין המדינות והביעו תקווה לשיפור נוסף ביחסים בין המדינות.

נשיא טורקיה רג'פ טייפ ארדואן במסיבת עיתונאים בקייב, 3 בפברואר 2022
בירך את לפיד על כניסתו לתפקיד. ארדואן צילום: AP

לפני כחודשיים נפגש לפיד עם שר החוץ הטורקי מבלוט צ'אבושולו. בסיום הפגישה אמר לפיד כי שתי המדינות הסכימו לחדש את פעילות הוועדה הכלכלית המשותפת שלא פעלה בשנים האחרונות וכן להתחיל לעבוד על הסכם תעופה אזרחית חדש. עם זאת, השניים לא הזכירו את סוגיית החזרת השגרירים לאנקרה ולתל אביב.

שר החוץ יאיר לפיד בפגישה  עם נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי, 12 בדצמבר 2021
לפיד בפגישה עם א-סיסי, דצמבר האחרון צילום: לשכת העיתונות הממשלתית, שלומי אמסלם

מאוחר יותר שוחח לפיד עם נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, שבירך אותו גם הוא על כניסתו לתפקיד ראש הממשלה. כמו כן דנו על היערכות לביקורו של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן שיתקיים השבוע, והתייחסו לסוגייה הפלסטינית ולצורך ברגיעה.

בנוסף דיברו השניים על ההשלכות של מלחמה באוקראינה בנושא ביטחון המזון, וכן התייחסו לכתבה על קבר האחים של החיילים המצרים במלחמת ששת הימים שפורסמה בשבוע שעבר. רה"מ ציין כי הנחה את המזכיר הצבאי האלוף אבי גיל לבדוק את הסוגיה לעומק ולעדכן את הגורמים במצרים. בסיום השיחה השניים סיכמו לקדם פגישה ביניהם בהקדם.

עוד באותו נושא: