logo

ח"כ בליאק שנדבק בקורונה לא יוכל להצביע, הקואליציה תמשוך את חוק יסוד הממשלה

90

יו"ר הכנסת מיקי לוי ניסה בשעות האחרונות למצוא דרך שבה בליאק מיש עתיד יוכל להשתתף בהצבעות במליאה למרות היותו חולה, אך במשרד הבריאות הודיעו לו סופית כי הדבר אינו מתאפשר בשום דרך. מדובר בחוק שני שהקואליציה צפויה למשוך היום בהיעדר רוב

יקי אדמקר
יקי אדמקרעודכן לאחרונה 14/07/2021 - 17:22
מליאת הכנסת  5 ביולי 2021
מליאת הכנסת 5 ביולי 2021צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ

הקואליציה משכה את חוק יסוד הממשלה שהיה אמור לעלות היום (רביעי) להצבעה במליאה. זאת, לאחר שח"כ ולדימיר בליאק מיש עתיד שאובחן כחולה קורונה לא יוכל להגיע להצבעה במליאה.

יו"ר הכנסת מיקי לוי ניסה בשעות האחרונות למצוא דרך שבה בליאק יוכל להשתתף בהצבעות במליאה למרות היותו חולה, אך במשרד הבריאות הודיעו לו סופית כי הדבר אינו מתאפשר בשום דרך.

מדובר בחוק שני שהקואליציה צפויה למשוך היום בהיעדר רוב. קדם לו החוק לאי-הפללה שאין לו רוב לאור התנגדות רע"מ.

ח"כ בליאק אמר כי "‏לא סביר למנוע מחבר הכנסת להצביע במליאה, גם אם הוא מאומת קורונה. חד וחלק. לעולם לא אעבור על ההנחיות, אך אני מצפה ממשרד הבריאות להציע פתרון סביר שיאפשר לי לממש את זכותי הדמוקרטית".

הבוקר עדכן קצין הכנסת כי בליאק הודיע לו כי הוא נמצא חיובי. בהודעה שהוציא ניצב גריף לכלל באי המשכן נכתב כי כל מי שבא במגע עם הח"כ ואינו מחוסן, להישר בביתו ולא להגיע לכנסת עד בקבלת הנחיות ממשרד הבריאות.

עוד באותו נושא: