logo

נערך לבחירות: חולדאי החל בגיוס תרומות "לקמפיין לראשות הממשלה"

663

ראש עיריית תל אביב ממתין לפיזור הכנסת בשביל ההכרזה הרשמית על הקמפיין, ובינתיים החל בצעדים להקמת מסגרת פוליטית משל עצמו. אף שאמר בעבר כי יסכים להתמודד גם כמספר 2 תחת הנהגה אחרת, טופס קבלת תרומות שהגיע לידי וואלה! NEWS מסגיר את היעד הסופי שאליו הוא מכוון

טל שלו
טל שלועודכן לאחרונה 04/12/2020 - 13:39
בווידאו: חולדאי תוקף את התנהלות משרד הבריאות במשבר הקורונהצילום: דנה ירקצי, עריכה: ניר חן

ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, שנערך להתמודדות בבחירות הארציות, החל השבוע בגיוס תרומות מהציבור לקראת התמודדות על ראשות הממשלה. בטופס קבלת תרומות שהגיע לידי וואלה! NEWS מוצע לתרום עד עשרת אלפים שקלים באמצעות המחאה לפקודת חולדאי או העברה בנקאית. השורה הראשונה בטופס מבהירה את היעד הסופי של ראש העיר: "תודה שבחרת לתרום לקמפיין לראשות הממשלה של רון חולדאי".

חולדאי, שמכהן כראש עיריית תל אביב מאז 1998, החליט בחודשים האחרונים על התמודדות בפוליטיקה הארצית בבחירות הבאות, והוא ממתין לפיזורה הסופי של הכנסת בשביל ההכרזה הרשמית. בינתיים, הוא החל בצעדים להקמת מסגרת פוליטית משל עצמו, מקיים פגישות עם יועצים אסטרטגיים ופוליטיים ועם מועמדים פוטנציאליים למפלגה החדשה שהוא מקים.

ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי במהלך מייצג עצרת הנרות הגדולה לציון 25 שנה לרצח יצחק רבין 29 באוקטובר 2020
חולדאי באירוע לזכר רבין, לפני כחודש צילום: ראובן קסטרו

הסקרים הראשונים שבחנו ריצה של חולדאי חזו שהמפלגה העתידית שלו מקבלת 6-7 מנדטים בלבד, ולא תשנה את מפת הגושים בין שמאל לימין. עם זאת, השבוע פורסם בסקר חדשות 13 כי ריצה משותפת של חולדאי עם הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט וציפי לבני מתחילה ב-15 מנדטים ומעבירה ארבעה מנדטים מהימין לשמאל.

טופס קבלת תרומות לרון חולדאי
"תודה שבחרת לתרום לקמפיין לראשות הממשלה". הטופס של חולדאי צילום: עיבוד תמונה

חולדאי אמר בריאיונות שבמידת הצורך וההכרח הפוליטי הוא יסכים להיות גם מספר 2 תחת מנהיג אחר, אך הצהרת הכוונות בטופס גיוס התרומות שלו מלמדת שהוא מכוון למקום הראשון, ולראשות הממשלה. לפי ההערכה במערכת הפוליטית, חולדאי לא צפוי להתפטר מתפקידו בעירייה במהלך קמפיין הבחירות, ולשמור על כיסאו למקרה שהמציאות הפוליטית לא תוביל להגשמת שאיפותיו להנהגה.

עוד באותו נושא: