logo

טקס החתימה על ההסכם עם האמירויות יתקיים בבית הלבן ביום שלישי הבא

373

בכירים ששוחחו עם וואלה! NEWS אמרו כי הטקס יתקיים תחת חסותו של טראמפ וישתתפו בו משלחת ישראלית בראשות נתניהו ומשלחת מאיחוד האמירויות בראשות שר החוץ. באירוע החגיגי, הראשון מסוגו זה יותר מ-25 שנה, יחתמו הצדדים על "חוזה שלום"

ברק רביד
ברק רבידעודכן לאחרונה 08/09/2020 - 21:32
בווידאו: נתניהו מודיע שטיסות ישראליות יוכלו לטוס מעל סעודיהצילום: עריכה: ניר חן

טקס החתימה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לאיחוד האמירויות הערביות יתקיים בבית הלבן ביום שלישי הבא, 15 בספטמבר - כך אמרו הערב (שלישי) לוואלה! NEWS בכירים בבית הלבן.

לדברי הבכירים, טקס החתימה יתקיים תחת חסותו של הנשיא דונלד טראמפ, וישתתפו בו משלחת ישראל בהובלת ראש הממשלה בנימין נתניהו ומשלחת בכירה מאיחוד האמירויות בראשות שר החוץ עבדאללה בן זאיד. בכירים בבית הלבן ציינו כי כל אמצעי הזהירות יינקטו כדי להבטיח את הבריאות של כל חברי המשלחות על רקע מגיפת הקורונה.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ עם ראש הממשלה בנימין נתניהו היועץ ג'ראד קושנר השליח ג'ייסון גרינבלט והשגרירים דיוויד פרידמן ורון דרמר ב-25 במרץ 2020
הטקס יתקיים חת חסותו של הנשיא. נתניהו וטראמפ בבית הלבן, מרץ צילום: AP

טקס החתימה יהיה הראשון בוושינגטון של הסכם בין ישראל למדינה ערבית מזה יותר מ-25 שנה. זו גם תהיה הפעם הראשונה אי פעם בה ראש ממשלה ישראלי ייפגש בפומבי עם שר בממשלת איחוד האמירויות. בשני העשורים האחרונים התקיימו פגישות רבות בין בכירים משני הצדדים אולם הן נחשבו חשאיות.

נתניהו אישר את הגעתו ואמר כי הוא "גאה לצאת בשבוע הבא לוושינגטון, בהזמנת הנשיא טראמפ, ולהשתתף בטקס ההיסטורי בבית הלבן לכינון הסכם השלום בין ישראל לאיחוד האמירויות".

יועצו של נשיא ארה"ב ג'ארד קושנר, לצד היועץ לביטחון לאומי של איחוד האמירויות טחנון בן זאיד ויו"ר המל"ל מאיר בן שבת באבו דאבי, 31 באוגוסט 2020
קושנר, ראש המל"ל והיועץ לביטחון לאומי של האמירויות בביקור באבו דאבי צילום: רויטרס

פקידים ישראלים ואמריקנים ציינו כי ההסכם לנרמול היחסים בין המדינות, שהוכרז בחודש שעבר, יוגדר כ"חוזה שלום", לבקשת ישראל. לדבריהם, ישראל מעוניינת לחתום על "חוזה שלום" כדי שיהיה לו מעמד יציב ורציני שבצידו תהיה גם מחויבות גדולה יותר של שני הצדדים.

במקביל, ארצות הברית וישראל ממשיכות במגעים עם מדינות ערביות נוספות ובראשן בחריין וסודאן, בניסיון להביא לפריצת דרך עימן לקראת הסכמי נורמליזציה, עוד לפני טקס החתימה בוושינגטון. עדיין לא ברור אם הדבר יתאפשר.

אם לא יושגו עד אז הסכמים נוספים צפוי הבית הלבן להזמין לטקס החתימה של ההסכם בין ישראל לאיחוד האמירויות שגרירים של מדינות ערביות רבות - כולל כאלה שאינן מקיימות יחסים דיפלומטיים עם ישראל - במטרה להראות שההסכם זוכה לתמיכה ערבית רחבה.

מטוס אל על נוחת באבו דאבי
מטוס אל על נוחת לראשונה באבו דאבי, בחודש שעבר צילום: רויטרס

לפי גורם ישראלי בכיר, החתימה תתקיים שבוע לפני שמשלחת רשמית ראשונה מאיחוד האמירויות תנחת בישראל. המשלחת תכלול נציגים מקצועיים מתחומי הכלכלה, המדע, התרבות, התיירות והיחסים הדיפלומטיים, שיקיימו שיחות גומלין עם מקביליהם בישראל.

לפני כשבועיים התרחש הדבר ההפוך, כשמטוס אל על ובו משלחת נציגים מישראל ומארצות הברית נחת לראשונה באבו דאבי.

עוד באותו נושא: