logo

שרה נתניהו: "לא שוללת את השאלה אם אנחנו עוברים אינקוויזיציה"

714

אשת ראש הממשלה אמרה את הדברים בעת ביקור הזוג נתניהו באנדרטה לזכר קורבנות הרדיפה הנוצרית בפורטוגל. "יש בזה משהו", ענתה כשנשאלה איזו אינקוויזיציה יותר גרועה, מה שהיא עוברת או מה שעברו יהודי אירופה בעבר

טל שלו,עם פמליית רה"מ בליסבון05/12/2019 - 17:47
רעיית רה"מ התייחסה להחלטה להגיש נגד בעלה שלושה כתבי אישום בעת ביקור בליסבון: "מה שעושים לנו זה אינקוויזיציה"צילום: שלום ירושלמי מ"זמן ישראל", עריכה: ליר שפיגלר

אשת ראש הממשלה, שרה נתניהו, אמרה היום (שני) בעת ביקור משותף עם ראש הממשלה בנימין נתניהו באנדרטה בכיכר רוזיו בליסבון לזכר יהודים שנטבחו באינקוויזיציה, כי מה שהשניים עוברים בשנים האחרונות נחשב ל"אינקוויזיציה". את הדברים אמרה נתניהו במענה לעיתונאי שלום ירושלמי מאתר החדשות "זמן ישראל", ששאל: "איזה אינקוויזיציה יותר גרועה, מה שעשו לך או מה שעשו פעם?". אשת ראש הממשלה היססה ואז ענתה כי "יש בזה משהו, אני לא שוללת את השאלה". נתניהו המשיכה ואמרה לכתב כי היא "שמחה שאתה מבין כי זו אינקוויזיציה בשבילנו". בהמשך הזכיר ראש הממשלה בנימין נתניהו את אביו, בנציון נתניהו, שחקר את תולדות גירוש יהודי ספרד ופורטוגל.

נתניהו נועד עם ראש ממשלת פורטוגל אנטוניו קוסטה. זהו ביקורו השני של נתניהו בפורטוגל, כשביקורו הראשון היה בכהונתו הראשונה ב-1996.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו ורעייתו שרה בכיכר רוזיו בליסבון, פורטוגל 5 בדצמבר 2019
הזוג נתניהו באנדרטה בליסבון, היום צילום: אתר רשמי
ראש הממשלה, בנימין נתניהו ורעייתו שרה בכיכר רוזיו בליסבון, פורטוגל 5 בדצמבר 2019
"שמחה שאתה מבין כי זו אינקוויזיציה בשבילנו", הסוג נתניהו בכיכר בליסבון, היום צילום: אתר רשמי

ביקור הזוג נתניהו בפורטוגל הגיעה על רקע פגישתו של נתניהו אמש עם שר החוץ של ארצות הברית מייק פומפאו, בליסבון. בפתח פגישתם, אמר נתניהו כי "הנושא הראשון, השני והשלישי שאעלה - יהיו איראן". ראש הממשלה אמר כי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ "הפעיל מדיניות עקבית של לחץ על איראן".

נתניהו סירב להגיב לדיווחים על תקיפת מחסן הנשק האיראני בגבול סוריה ועיראק, אך אמר כי "איראן מנסה לתקוף אותנו משלל מקומות באזור ואנחנו עוסקים כל העת בהתמודדות עם התוקפנות הזו. ארצות הברית היא מפתח בהתמודדות הזו".

(עדכון ראשון: 16:26)

ראש הממשלה בנימין נתניהו במהלךפגישתו עם ראש ממשלת פורטוגל אנטוניו קושטה בליסבון, פורטוגל
נתניהו וראש ממשלת פורטוגל אנטוניו קוסטה, היום בליסבון צילום: אתר רשמי, קובי גדעון / לע"מ
ראש הממשלה בנימין נתניהו במהלךפגישתו עם ראש ממשלת פורטוגל אנטוניו קושטה בליסבון, פורטוגל
זהו ביקורו השני של נתניהו בפורטוגל. נתניהו וקוסטה, היום צילום: אתר רשמי, קובי גדעון / לע"מ
פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו, ליסבון 4 בדצמבר 2019
נתניהו ופומפאו, אמש בליסבון צילום: לשכת העיתונות הממשלתית, קובי גדעון
עוד באותו נושא: