logo

"ארגון פשע", "טינופת": כך הגיבו הפרקליטים למתקפה עליהם. צפו

228

בסרטון שהגיע לידי וואלה! NEWS נראים פרקליטים ופרקליטות מקריאים קללות ואמירות אלימות שהופנו נגדם מתוך תגובות ברשת. מדובר בסרטון פנימי שנעשה במסגרת תחרות בין הפרקליטויות של המחוזות השונים ברחבי הארץ

הילה קובו
הילה קובו28/11/2019 - 14:08
איך מגיבים להסתה? בסרטון שהגיע לידי וואלה! NEWS נראים פרקליטים ופרקליטות מהפרקליטות האזרחית בת"א מקריאים קללות ואמירות אלימות נגדם מתוך הרשתותצילום: אתר רשמי

איך מגיבים פרקליטים לתגובות מסיתות נגדם? בסרטון שהגיע היום (חמישי) לידי וואלה! NEWS נראים עורכי דין מהפרקליטות האזרחית בתל אביב מקריאים קללות ואמירות אלימות שהופנו נגדם מתוך תגובות ברשת וברשתות החברתיות.

מדובר בסרטון פנימי, במימון הפרקליטים עצמם, שנעשה במסגרת תחרות בין הפרקליטויות של המחוזות השונים ברחבי הארץ. על כל פרקליטות מחוז היה להפיק סרט קצר בנושא "מה מאפיין את עבודת הפרקליטות בימינו".

הסרטון הקצבי שהפיקו פרקליטים בפרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי) בחר להקריא בפני המצלמה טוקבקים לועגים ואלימים, בין היתר על רקע ההתקפות השונות נגד מערכות אכיפת החוק בשנים האחרונות. לאחר קריאת כל אחד מהטוקבקים, מוסיפים הפרקליטים תגובה משעשעת.

אילת שקד, מנדלבליט ושי ניצן, באירוע של משרד המשפטים, אולם סמולרש, אוניברסיטת תל אביב 6 בנובמבר 2018
פרקליט המדינה שי ניצן והיועמ"ש אביחי מנדלבליט צילום: ניב אהרונסון

"שכבה עבה של טינופת", מתאר אחד הטוקבקים הנשמעים בסרטון את הפרקליטים. "שכבה שאי אפשר סתם ככה לנקות בעזרת חומרי גירוד וניקוי - צריך לחרוט החוצה במחרטה תעשייתית כבדה". בנוסף, אפשר לספור כמה פעמים חוזרות המילים "הפרקליטות היא ארגון פשע", לצפות מה הייתה תגובת פרקליטה על אייטם שוביניסטי שמסביר ש"כל המערכות שיש בהן רוב נשי הן מערכות דפוקות", ומה גרם לפרקליטה אחרת להישבר באמצע הסרטון.

אגב, הסרטון לא זכה בתחרות הפנימית ומי שקיבל את הבכורה היה דווקא סרטון של פרקליטות מיסוי וכלכלה.

הפגנת תמיכה בראש הממשלה בנימין נתניהו, רחבת מוזיאון תל אביב, 26 בנובמבר 2019
אפשר לספור כמה פעמים חוזרות המילים "הפרקליטות היא ארגון פשע". הפגנת התמיכה בנתניהו, השבוע צילום: ראובן קסטרו
עוד באותו נושא: