logo

לאחר המתקפה על מערכת המשפט: השר אוחנה נפגש עם הנשיאה חיות

187

השניים נפגשו לראשונה מאז מינויו של שר המשפטים החדש ודנו בנושאים המונחים על סדר היום של מערכת המשפט. הנשיאה והשר הדגישו את חשיבות שיתוף הפעולה ביניהם וסיכמו על קיום פגישות עבודה קבועות. בשבוע שעבר עורר אוחנה סערה כשאמר שלא תמיד יש צורך לקיים את החלטות בג"ץ

טל שלו
טל שלו20/06/2019 - 14:36
נאום הבכורה של אמיר אוחנה: מי שרוצה בטובתה של מערכת המשפט, צריך להיות מוכן לבקר אותהצילום: ערוץ 13

נשיאות בית המשפט העליון אסתר חיות ושר המשפטים אמיר אוחנה נפגשו היום (חמישי) לראשונה מאז כניסתו של האחרון לתפקיד. במהלך הפגישה שוחחו השניים על נושאים בסדר היום של מערכת המשפט. חיות ואוחנה הדגישו את חשיבות שיתוף הפעולה הנדרש ביניהם וסיכמו לקיים פגישות עבודה קבועות אחת לשבועיים.

שבוע שעבר אמר אוחנה בריאיון בחברת החדשות כי "לא תמיד יש צורך לקיים את החלטות בג"ץ. השיקול העליון צריך להיות שמירת חיי האזרחים". דבריו של השר הטרי עוררו סערה במערכת המשפט ובפוליטיקה, וזכו לתגובה חריפה של הנשיאה חיות. "חשוב לי לומר לכם כי בעיניי יש לראות בחומרה את העובדה ששר משפטים במדינת ישראל, ביום השבעתו לתפקיד, בוחר לשתף אותנו בהשקפת עולם משפטית חסרת תקדים וחסרת אחריות שלפיה לא את כל פסקי הדין הניתנים על ידי בית משפט חייבים לכבד", אמרה.

"כל בעל דין יוכל מעתה בברכת שר המשפטים לבחור איזה פסק דין צריך לקיים ואיזה לא", הוסיפה חיות בהתייחס לאמירתו של אוחנה. "אני רוצה לומר על כך רק דבר אחד - בין תפיסת העולם הזו ובין אנרכיה של 'איש הישר בעיניו יעשה' - הדרך קצרה".

לקריאה נוספת בנושא
נתניהו על סערת אמיר אוחנה: החלטות בית המשפט מחייבות את כולם

אוחנה בנאום ראשון: "מי שרוצה בטובת המערכת חייב לבקר אותה"
"בית המשפט הוא דיקטטורה": זה מה שחושב השר החדש על מערכת המשפט

שר המשפטים אמיר אוחנה בועידת המשפיעים הלאומית של הקהילה הגאה ILGBT, 11 ביוני 2019
עורר סערה בימיו הראשונים בתפקיד. אוחנה צילום: ראובן קסטרו

גם היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, הגיב בשבוע שעבר לדברי אוחנה. "במדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, המושתתת על עיקרון שלטון החוק, החובה לציית לפסיקת בתי המשפט היא בגדר מושכלת יסוד, המשמשת ערובה להגנה על זכותו של כל אזרח במדינה", הדגיש היועמ"ש. "זו אינה אפשרות הנתונה לבחירה. מדובר בחובה המוטלת על כל אזרח וכל רשות שלטונית באשר היא".

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בתגובה כי "החלטות בית המשפט מחייבות את כולם".

נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות בטקס פתיחה, הכנס השנתי של לשכת עורכי הדין באילת, 27 במאי 2019
תקפה את אוחנה בשבוע שעבר. חיות צילום: אתר רשמי, ליאב פלד
עוד באותו נושא: