logo

נתניהו אסר על שרים להיעדר מהצבעות קריטיות - אך טס לחו"ל בעצמו

129

למרות הדרישה להתייצבות מלאה של שרי הממשלה לקראת 11 בדצמבר, אז יועלו להצבעה חוק הלאום וחוק הפריימריז, מתברר כי ראש הממשלה ישהה בבלגיה ובצרפת. כפי הנראה, הוא ייעדר גם מההצבעה על חוק ההמלצות השנוי במחלוקת

טל שלו
טל שלו22/11/2017 - 13:40
בפעם השישית: חוקרי משטרה הגיעו למעון ראש הממשלה בי-םצילום: צילום: רוני כנפו, עריכה: תום זואילי

בתחילת החודש, שרי הממשלה קיבלו התראת כוננות גבוהה לגבי ה-11 בדצמבר. פנייה ממזכיר הממשלה, צחי ברוורמן, הודיעה כי במועד זה יתקיימו ההצבעות במליאת הכנסת על חוק הלאום וחוק הפריימריז, שני חוקים שמחייבים רוב של 61 חברי כנסת, ועל כן חל עליהם איסור לנסוע לחו"ל, זאת כדי להבטיח רוב קואליציוני. ואולם, מתברר כי האיסור לא חל על ראש הממשלה בנימין נתניהו. לזכותו יצוין כי ההזמנה לפריז התקבלה רק בשבוע שעבר, הרבה אחרי שיצאה ההנחיה לשרים, ובכל זאת, הוא הטיל על השרים עוצר יציאות ומפר אותו בעצמו.

"נדרשת התייצבות מלאה של השרים שהם חברי כנסת להצבעה, ולכן לא יאושרו נסיעות לחול ביום זה", נכתב במכתב. למרות זאת, השבוע הודיע נתניהו כי ייסע לצרפת ולבלגיה בתאריכים אלו ממש. בפריז נתניהו צפוי להיפגש עם נשיא צרפת עמנואל מקרון ובבריסל לערוך ארוחת בוקר עם כל 28 שרי החוץ של האיחוד האירופי.

ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת הממשלה
מקפיד להדגיש כי חוק ההמלצות אינו קשור לחקירותיו. נתניהו צילום: רויטרס

יחד עם חוק הלאום, שנועד להגדיר בחוק את מעמדה של ישראל כמדינה יהודית, וחוק הפריימריז, שקובע שהמדינה תממן את הוצאותיהם של חברי הכנסת בבחירות המקדימות, ולא תרומות פרטיות - שני חוקים נפיצים במיוחד שמעוררים מחלוקת גם בליכוד וגם בקואליציה - חוק נוסף שככל הנראה יעלה במועד הזה לקריאה שנייה ושלישית במליאה הוא חוק ההמלצות. החוק, שאוסר על פרסום המלצות המשטרה בחקירות של נבחרי ציבור, נידון בימים אלה בוועדת הפנים בראשות ח"כ דודי אמסלם (ליכוד).

נתניהו מקפיד בשבועות האחרונים להדגיש כי החוק אינו קשור אליו ואל החקירות הפליליות בעניינו ועושה מאמץ כדי להרחיק את עצמו מהחקיקה השנויה במחלוקת. הוא לא נכח בהצבעה על החוק בקריאה ראשונה בכנסת, וכעת מתברר כי גם במועד שבו מתוכננת ההצבעה הסופית על החוק הוא ייעדר מההצבעה. עם זאת, לפי ההערכה בקואליציה, ייתכן שחוק ההמלצות יגיע לקריאה השנייה והשלישית עוד לפני ה-11 בדצמבר.

מליאת הכנסת פתיחת מושב הכנסת 23 באוקטובר 2017
נתניהו נעדר גם באישור חוק ההסדר. מליאת הכנסת צילום: מערכת וואלה, נועם מושקוביץ

זו לא הפעם הראשונה השנה שנתניהו נעדר מהצבעות דרמטיות של הקואליציה. כאשר הכנסת אישרה את חוק ההסדרה בקריאה שנייה ושלישית בפברואר האחרון, נתניהו שהה בלונדון, שם נפגש עם ראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי. החוק, שמכשיר בדיעבד אלפי בתים ועשרות מאחזים בהתנחלויות, קודם בממשלה למרות התנגדותו של היועץ המשפטי לממשלה, ונתניהו ושר הביטחון אביגדור ליברמן ניסו במשך שבועות לדחות את קידומו. בסופו של דבר, נתניהו נעדר מההצבעה על החוק. נתניהו לא נכח גם בהצבעה על החוק לפיצול תאגיד השידור הציבורי במאי האחרון, לאחר שכמעט הוביל את המדינה לבחירות במאמץ למנוע את עליית התאגיד לשידור.

עוד באותו נושא: