logo

אבו מאזן נאם באו"ם: להביא לסיום האפרטהייד הישראלי בפלסטין

102

יו"ר הרשות הדגיש כי הפלסטינים מכירים בישראל בגבולות 1967, אך הוסיף כי פיתרון שתי המדינות נמצא בסכנה. הוא קרא למדינות הארגון להפסיק לקיים קשרים עסקיים עם ההתנחלויות. "יש להציב מסגרת זמן לסיום הכיבוש"

סוכנויות הידיעות21/09/2017 - 01:19
אבו מאזן נאם באו"ם: להקציב מסגרת זמן לסיום הכיבושצילום: רויטרס

(בווידאו: נאומו של ראש הממשלה נתניהו בעצרת, אתמול)

יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן נאם אמש (רביעי) בעצרת הכללית של האו"ם בניו יורק וקרא למנהיגי העולם "לסיים את שלטון האפרטהייד של ישראל בפלסטין". לדבריו, על הארגון "לפעול להבאת סיום לכיבוש הישראלי בתוך מסגרת זמן קצובה". אבו מאזן הוסיף כי "אם פתרון שתי המדינות לא ייצא לפועל, לפלסטינים לא תהיה ברירה אלא להמשיך ולהיאבק למען זכויות מלאות לכל תושבי פלסטין ההיסטורית".

"מכיוון שפתרון שתי המדינות נמצא בסכנה, ניאלץ לנקוט בצעדים אחרים או לחפש אפשרויות נוספות לשימור קיומנו הלאומי", הוסיף אבו מאזן, והדגיש כי "הבעיה של הפלסטינים היא עם הכיבוש הישראלי ולא עם הדת היהודית. היהדות היא דת אברהמית, בדומה לאסלאם ולנצרות, ועל פי הקוראן אלוהים אומר שיש לכבד את שליחיו".

יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן נואם בעצרת הכללית של האו"ם, ספטמבר 2017
נאומו של אבו מאזן במטה האו"ם, אמש צילום: רויטרס

אבו מאזן קרא לכל המדינות החברות בארגון לנתק את קשריהן הכלכליים עם ההתנחלויות הישראליות ביהודה ושומרון. "עלינו לגנות את ההתנחלויות. הרשימה השחורה של המדינות שמקיימות קשרים עם ההתנחלויות באופן לא חוקי צריכה להיחשף", אמר.

יו"ר הרשות אמר כי הפלסטינים מכירים בישראל בגבולות 1967, אך הוסיף כי "איננו יודעים מהם גבולותיה של ישראל. כיצד ניתן להכיר במדינה בלי לדעת את גבולותיה?". לדבריו, הפלסטינים מכבדים את זכויות האדם ומחויבים לאמנות הבינלאומיות שעליהן חתומה הרשות.

(עדכון ראשון: 20:55)

יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן נואם בעצרת הכללית של האו"ם, ספטמבר 2017
אבו מאזן, אמש צילום: רויטרס
עוד באותו נושא: