logo

אחרי עשרה ימי נתק: נתניהו וכחלון נועדו בפעם השנייה היום

95

ראש הממשלה ושר האוצר נפגשו בחשאיות, יחד עם גורמים ממשרדי האוצר והתקשורת. אך על אף חידוש הדיאלוג בניסיון לגשר על הפערים, אין עדיין הסכמות במשבר התאגיד. גורם המעורה בפרטים טוען כי מכשולים משפטיים מונעים פשרה

טל שלו
טל שלו26/03/2017 - 21:05
פלייר מתוך המהדורה היומית, ראיוו עם דוד ביטן ורועי פולקמן על המשבר בין נתניהו לכחלון בנושא התאגיד צילום: רוני כנפו, עריכת וידאו: ניר חן.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון נפגשו הערב (ראשון) בפעם השנייה היום. בפגישה, שנמשכה זמן קצר ונשמרה בחשאיות עד סיומה, השתתפו גורמי המקצוע ממשרדי האוצר והתקשורת ושר התיירות יריב לוין שכבר בשבוע שעבר ניסה לסייע במציאת פתרון לפער בין דרישת נתניהו שתאגיד השידור הציבורי לא יקום, ועמדת שר האוצר שמתעקש שיקום כמתוכנן. הפגישה לא הניבה הסכמות, ולדברי גורם המעורה בפרטים, מכשולים משפטיים מונעים פשרה.

מדובר בפגישה שנייה של נתניהו וכחלון לאחר עשרה ימי נתק, ולמרות שאין עדיין הסכמות בסוגיית התאגיד, כפל הפגישות מסמל שהסתיים הנתק וכי ישנו דיאלוג בניסיון למצוא פתרון. בין היתר, בימים האחרונים נבחנו מתווים לשילוב של חלקים מרשות השידור בתוך התאגיד, הדחת ראשי התאגיד, הגברת והחמרת הפיקוח עליו במסגרת חוק התקשורת החדש שמקדם נתניהו.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון. ישיבת ממשלה, 31 בינואר 2016
כפל הפגישות מסמל על סיום הנשק. נתניהו וכחלון צילום: פול צלמים, עמית שאבי

עד כה, מגבלות משפטיות הקשו על מציאת כל פתרון שיספק את שני הצדדים וגם לוחות הזמנים עד לעליית התאגיד בסוף אפריל. לפי ההערכה בקואליציה כל ניסיון למזג את התאגיד ורשות השידור ידרוש דחייה בהפעלת התאגיד, אך בסביבת כחלון אמרו בימים האחרונים כי אינו מסכים לדחייה.

מוקדם יותר נועדו השניים, לאחר שפרשו מפורום ראשי הקואליציה. בפתח ישיבת ראשי הקואליציה נתניהו אמר כי אין פתרון, וראשי הסיעות החרדיות, ובראשם יו"ר ש"ס אריה דרעי, הבהירו כי הם מתנגדים לאיום הבחירות שעלה מסביבת נתניהו וכי "לא יתנו יד" להקדמתן.

אריה דרעי ויעקב אילון בתוכנית וואלה! TALK
הבהיר כי הסיעות החרדיות לא יתנו יד להקדמת בחירות. דרעי צילום: ראובן קסטרו

שר הבריאות, יעקב ליצמן, הציע שנתניהו וכחלון ידונו ביניהם, והשניים פרשו לחדר צדדי עם דרעי, שעזב אחרי כמה דקות. בתום פגישה שנמשכה כחצי שעה מסרו הצדדים שאין הסכמות וקבעו פגישה נוספת, שהתקיימה הערב. המגעים יימשכו מחר.

לדברי גורם בקואליציה, הצדדים ממתינים לעמדת היועץ המשפטי לממשלה בנוגע להבנות שנמצאות על השולחן, שנתקלות בהתנגדות שעיקרה נוגע לחוק התקשורת שמקדם נתניהו. לפי החוק, תוקם מועצה מפקחת אחת על השידורים המסחריים והציבוריים, והתאגיד יוכפף לה.

עוד באותו נושא: