logo

נפרד מחברו: קלינטון עמד דקה דומייה מול ארונו של פרס בכנסת

43

אחרי שנחת בנמל התעופה בן גוריון, בא נשיא ארצות הברית לשעבר למשכן, שם מוצב ארונו של הנשיא לשעבר פרס. כ-60 מטוסים ינחתו ביממה הקרובה בארץ, ועל סיפונם בכירים רבים שיגיעו להשתתף בהלוויית פרס

אבי אשכנזי
מיכל רשף
משה שטיינמץ
אבי אשכנזי,מיכל רשף,משה שטיינמץ29/09/2016 - 14:48
דן שפירו שגריר ארה"ב בהצהרה על מות פרס צילום: מערכת וואלה

נשיא ארה"ב לשעבר חלף על פני ארונו של הנשיא התשיעי, שהוצב במשכן.

נשיא ארצות הברית לשעבר ביל קלינטון עמד היום (חמישי) דקה דומיה לזכרו של שמעון פרס, בעת ביקורו במשכן הכנסת, שם הוצג ארונו של הנשיא התשיעי שהלך אתמול לעולמו. קלינטון, שנחת הבוקר בנתב"ג יחד עם מקורבו איש העסקים חיים סבן, חלק כבוד עם ידידו הוותיק כשלצדו נשיא המדינה ראובן ריבלין ויו"ר הכנסת יולי אדלשטיין. הנשיא הנוכחי ברק אובמה צפוי להגיע מחר ואליו יתלווה שר החוץ ג'ון קרי. סך הכול נערכים ברשות שדות התעופה לנחיתתם של כ-60 מטוסים במהלך היממה הקרובה.

קהל רב שנכח ברחבת הכנסת בזמן הגעתו של קלינטון צפה בהתרגשות בנשיא ארצות הברית לשעבר. הוא התקבל בחיבוק חם על ידי נשיא המדינה שליווה אותו ללשכת יושב ראש הכנסת אדלשטיין. בהתכנסות בלשכה שהו עם קלינטון איש העסקים סבן, מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ, מזכירת הכנסת ירדנה מלר הורביץ ומנכ"ל בית הנשיא הראל טובי.

נשיא ארצות הברית לשעבר ביל קלינטון מול ארונו של שמעון פרס לצד יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין ונשיא המדינה ראובן ריבלין, 29 בספטמבר 2016
קלינטון מול ארונו של פרס, לצד ריבלין ואדלשטיין צילום: נועם מושקוביץ
נשיא ארצות הברית לשעבר ביל קלינטון חולף על פני ארונו של שמעון פרס בכנסת, 29 בספטמבר 2016
קשר עמוק ומיוחד. קלינטון צילום: רויטרס

במשרד החוץ הכריזו כבר אתמול על מתכונת חירום לקראת הגעת הרכבת האווירית של אישים בכירים, ראשי מדינות ופוליטיקאים מרחבי העולם. בין היתר יגיעו פיליפה מלך ספרד, נשיא צרפת פרנסואה הולנד והנשיא לשעבר, ניקולא סרקוזי, יורש העצר הבריטי הנסיך צ'ארלס, שילווה בראש הממשלה לשעבר טוני בלייר, ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו, נשיא קפריסין ניקוס אנסטסאידס, נשיא המועצה האירופית דונלד טוסק ושרת החוץ של האיחוד האירופי פדריקה מוגריני, נשיא גרמניה יואכים גאוק ושר החוץ פרנק-וולטר שטיינמאייר, נשיא מקסיקו אנריקה פנייה נייטו, ראש ממשלת שבדיה סטפן לופבן והמושל הכללי של אוסטרליה פיטר קוסגרוב.

נשיא ארצות הברית לשעבר ביל קלינטון בכנסת וחולף על ארונו של שמעון פרס, 29 בספטמבר 2016
קלינטון עם ריבלין ואדלשטיין בתוך משכן הכנסת. היום צילום: מערכת וואלה, דוברות הכנסת, יצחק הררי ונועם ריבקין
נשיא ארה"ב ביל קלינטון נוחת בנתב"ג לקראת הלוויית שמעון פרס. 29 בספטמבר 2016
קלינטון נחת בישראל צילום: יח"צ - חד פעמי, דוברות רש?ת- קוקו
עמדת תקשורת בנמל התעופה בן גוריון לזכרו של הנשיא לשעבר שמעון פרס, 29 בספטמבר 2016
כ-60 מטוסים ינחתו ביממה הקרובה בישראל. עמדת תקשורת ברחבת המטוסים בנתב"ג צילום: מערכת וואלה, דוברות נתב"ג

מנהיגים ממדינות ערב, בראשן ירדן ומצרים, טרם הודיעו מי ייצג אותן בלווייה. עד כה רק מרוקו אישרה את הגעתו של נציג מטעמה - יועצו הבכיר של המלך מוחמד השישי, אנדרה אזולאי; המוכר כמי שפעל בעשורים האחרונים לטיפוח הקשר עם הקהילה היהודית ועם ישראל. בתו של אזולאי, אודרי, היא שרת התרבות של צרפת.

ארונו של פרס יצא בשעה 6:00 בבוקר בשיירה מצריפין לירושלים. השיירה שלוותה באופנועי וניידות משטרה וכן רכב משפחתו של פרס נסעה דרך כביש 1, שנחסם לסירוגין לתנועה. עם הגעתו לרחבת הכנסת, הניחו ראש הממשלה בנימין נתניהו, יו"ר הכנסת אדלשטיין והנשיא ריבלין זרים לצד ארונו.

החל משעה 9:00 התאפשרה כניסת אזרחים לרחבה שביקשו לחלוק לו כבוד אחרון. משעות הבוקר עברו אלפים שהגיעו מכל קצוות הארץ למשכן הכנסת, ועד השעה 21:00, אז ייסגר המשכן, צפויים להגיע עוד אלפים.


(עדכון ראשון: 8:41)

ביל קלינטון במטוסו הפרטי של חיים סבן, נמל התעופה בן גוריון. 29 בספטמבר 2016
מטוסו של קלינטון בנמל התעופה בן גוריון צילום: צילום מסך
אזרחים חולפים על פני ארונו של הנשיא לשעבר שמעון פרס ברחבת הכנסת, 29 בספטמבר 2016
ארונו של פרס במשכן הכנסת, היום צילום: רויטרס
ארונו של הנשיא לשעבר שמעון פרס הגיע למשכן הכנסת, 29 בספטמבר 2016
ארונו של פרס מובל לכנסת, היום צילום: AP
אינפו פרס לוח זמנים
אינפו פרס לוח זמנים צילום: עיבוד תמונה
עוד באותו נושא: