logo

נתניהו על גל הפליטים ממדינות ערב: "מיליונים נוהרים לאירופה"

20

במפגש עם חיילים בגבול רצועת עזה, טען ראש הממשלה כי "אנחנו נמצאים בעין הסערה". לדבריו, "הכול עולה הרבה מאוד כסף, ואנחנו מתחלקים בזה, אבל בסוף הכוח האמיתי שלנו הוא הרוח שלכם"

אמיר תיבון
אמיר תיבון03/05/2016 - 18:49
נתניהו על גל הפליטים ממדינות ערב: "מיליונים נוהרים לאירופה"צילום: לע"מ, עריכה: אביב אירגז

"אנחנו נמצאים בעין הסערה, אני רוצה שתדעו את זה" – כך אמר היום (שלישי) ראש הממשלה בנימין נתניהו במפגש עם חיילים בגבול רצועת עזה. לדבריו, "מסביב רצחו כאן חצי מיליון איש בסוריה שקורסת, עיראק שקרסה, בעצם שתיהן כבר לא קיימות, תימן שקרסה, לוב שקרסה. אתם רואים מה קורה, את הנהירה של מיליונים לאירופה, נסים על נפשם".

נתניהו הוסיף כי ארגון "המדינה האסלאמית" (דאעש) כבר נמצא בגולן, ו"פה לא רחוק, בצד השני", בהתייחסות לפעילות הארגון בחצי האי סיני. "מצרים נאבקת בזה, ירדן נאבקת בזה, אנחנו בעצם נמצאים בעין הסערה, ויחסית כמובן למרחב אנחנו המדינה היציבה ביותר, השקטה ביותר, הבטוחה ביותר", טען.

עוד בוואלה! NEWS:
רוצח מוחמד אבו חדיר: "מבקש סליחה מהמשפחה, אני לא בן אדם כזה"
לאחר שהוגבלה העברת המלט לרצועה: בחמאס החלו לחזק מנהרות בפיברגלס
מדליק המשואה ביד ושם: "הגרמנים לא תיארו שמישהו יישאר בחיים"

: ראש הממשלה בנימין נתניהו מסייר בגבול רצועת עזה יחד עם שר הביטחון משה בוגי יעלון והרמטכ"ל רא"ל גדי איזקוט ומפקד פיקוד דרום אלוף אייל זמיר
"יחסית כמובן למרחב אנחנו המדינה היציבה ביותר". נתניהו, היום צילום: לשכת העיתונות הממשלתית, עמוס בן גרשום

ראש הממשלה סייר באזור יחד עם שר הביטחון משה יעלון, הרמטכ"ל רב-אלוף גדי איזנקוט ומפקד פיקוד דרום אלוף אייל זמיר. בין היתר, ביקר נתניהו בפיר המנהרה שגילה צה"ל לפני כחודש, וקיבל סקירות ועדכונים מפי זמיר. "אנחנו מסיימים עכשיו קרוב לשנתיים מאז 'צוק איתן'", אמר נתניהו לחיילי גדוד 51 של גולני ולתצפיתניות. "אלה השנתיים השקטות ביותר שאנחנו זוכרים מאז עליית חמאס, אבל אנחנו יודעים שהדבר הזה נרכש על ידי העבודה הקשה שלכם, ואנחנו סומכים עליכם, אנחנו גאים בכם".

"מחר זה יום השואה", הוסיף. "לפני 70 שנה היינו כעלה נידף ברוח, חסרי כוח מגן, חסרי ישע, טבחו בנו, שחטו אותנו, היום יש לנו מדינה ויש לנו צבא, יש לנו יכולת להגן על עצמנו בגזרה הזאת, בכל הגזרות, קרובות, רחוקות, ומה שמניע אותי זה להבטיח את עתידו של עם ישראל בארצו, כי אין לעם ישראל עתיד בלי ארצו. זה מה שמניע אותי".

: ראש הממשלה בנימין נתניהו מסייר בגבול רצועת עזה יחד עם שר הביטחון משה בוגי יעלון והרמטכ"ל רא"ל גדי איזקוט ומפקד פיקוד דרום אלוף אייל זמיר
"מה שמניע אותי זה להבטיח את עתידו של עם ישראל בארצו". נתניהו והחיילים, היום צילום: לשכת העיתונות הממשלתית, עמוס בן גרשום

לדבריו של ראש הממשלה, "הכול עולה הרבה מאוד כסף, ואנחנו מתחלקים בזה, אבל בסוף אנחנו נשענים על משאב אחד – על השכל והלב של החיילים, שלכם. בסוף אנחנו נשענים על זה, כי צבא, שיהיה גדול ככל שיהיה – וצה"ל נמנה היום עם הצבאות החזקים ביותר בעולם – עדיין הכוח האמיתי שלנו זו הרוח שלכם".

: ראש הממשלה בנימין נתניהו מסייר בגבול רצועת עזה יחד עם שר הביטחון משה בוגי יעלון והרמטכ"ל רא"ל גדי איזקוט ומפקד פיקוד דרום אלוף אייל זמיר
נתניהו בפתח המנהרה שנחשפה על ידי צה"ל צילום: לשכת העיתונות הממשלתית, עמוס בן גרשום
ראש הממשלה בנימין נתניהו מסייר בגבול רצועת עזה יחד עם שר הביטחון משה בוגי יעלון והרמטכ"ל רא"ל גדי איזקוט ומפקד פיקוד דרום אלוף אייל זמיר
"בסוף אנחנו נשענים על משאב אחד – על השכל והלב של החיילים" צילום: לשכת העיתונות הממשלתית, עמוס בן גרשום
עוד באותו נושא: