logo

מנכ"ל משרד החוץ: "לא נאפשר העברת נשק שיפגע בעליונותנו האווירית"

1

דורי גולד התראיין לעיתון סעודי ואמר כי "ישראל לא אפשרה ולא תאפשר להפר את ריבונותה". על הפיוס עם טורקיה אמר: "נותרו עוד מחלוקות ואין מועד להסכם סופי"

אמיר תיבון
אמיר תיבון28/12/2015 - 18:54
סמיר קונטאר חוסל בתקיפה בסוריה: "היו ארבעה פיצוצים אדירים"צילום: מערכת וואלה

מנכ"ל משרד החוץ דורי גולד אמר היום (שני) בריאיון לאתר החדשות הסעודי "אילאף" כי ישראל תפעל כדי לסכל כל ניסיון להעביר טילי נ"מ מתקדמים מסוריה לחיזבאללה בלבנון. הוא אף התייחס לאיומים הנשקפים לישראל ולמדינות ערב.

כשנשאל אם מטוסי צה"ל הפציצו יעדים של צבא אסד, הוא סירב להתייחס לנושא, אך השיב: "ישראל לא אפשרה ולא תאפשר להפר את ריבונותה וכן העברת נשק שפוגע בעליונות האווירית שלה".

בנוגע לשיחות הפיוס עם טורקיה, אמר מנכ"ל משרד החוץ שקיים השנה שיחות בנושא עם בכירים מאנקרה וכי המגעים בין הצדדים מתנהלים באינטנסיביות ומתקדמים בכיוון הנכון. זאת, לדבריו, לאור האינטרסים הכלכליים והביטחוניים משותפים שיש לשתי המדינות באזור. גולד הדגיש כי ישנן נקודות שהוסכמו, אך נותרו אחרות במחלוקת ועדיין אין מועד מיועד להסכם סופי.

לוחמי חיזבאללה בהלווייה של בכיר בארגון שנהרג בסוריה, אוקטובר 2015
הטילים יועדו לארגון. לוחמי חיזבאללה צילום: AP

גולד הוסיף כי האינטרס של ישראל כיום הוא לקיים קשרים חזקים עם מדינות ערב. לדבריו, איראן וארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש) מהווים איום משותף לישראל ולמדינות הערביות.

"איראן משתמשת באוכלוסיות השיעיות במדינות האזור כדי ליצור כאוס ואז מציעה עצמה כגורם שיפתור את המשבר. לצערנו, הסכם הגרעין הפך את איראן למפתח לפתרון באזור וזו טעות איומה לדעתנו". כשנשאל על האיום ששיגר מנהיג דאעש אבו בכר אל-בגדאדי כלפי ישראל ביום שבת השיב כי "ישראל יודעת כיצד להגן על עצמה".

נשיא טורקיה רג'פ טייפ ארדואן בכנס באיסטנבול, 25 בנובמבר 2015
עדיין נותרו מחלוקות לגבי הפיוס. נשיא טורקיה ארדואן צילום: רויטרס
עוד באותו נושא: