logo

ההימור המסוכן של סולברג: מי באמת מנע אבטחה מאיזנקוט?

1319

פנייתם של אנשי איזנקוט להצמדת אבטחה ממלכתית לא נדחתה על ידי ראש השב"כ, אלא על ידי יו"ר ועדת הבחירות. השופט סולברג חשש שעצם האבטחה תהווה אמירה פוליטית שתפר את איזוני המפה הפוליטית. למרבה הצער, אם נגלה שהחלטתו לא הייתה נכונה - זה יהיה דרך אסון

בן כספית
בן כספיתעודכן לאחרונה 23/08/2026 - 12:41
בנימין נתניהו בביקור במסעדת "שיפודי אולגה", חדרהצילום: אתר רשמי

בשנת 1995 היה בנימין נתניהו יו"ר האופוזיציה. הוא היה צעיר, בן 46 בסך הכל. הוא לא היה בשל דיו לתפקיד ראש הממשלה. השמועה מספרת שהוא צבע את צדעיו באפור. העובדה מספרת שהוא ביקש מראש השב"כ דאז, יעקב פרי, להצמיד לו מאבטחי שב"כ עקב "התרעות שאני מקבל על חיי".

בזמנו, השב"כ לא איבטח את ראש האופוזיציה. עוד לא נקבעו "סמלי השלטון" המאובטחים כיום. פרי, שישב עם נתניהו לפגישה, הבטיח לו לבדוק אם אכן יש התרעות על חייו. "אם כן, נאבטח אותך", אמר. כעבור זמן הם נפגשו שוב. פרי אמר לנתניהו שהשב"כ אכן מצא שיש התרעות נגד ביבי, אבל מדובר ברב גונדר אריה ביבי, בזמנו נציב שירות בתי הסוהר.

נתניהו לא קיבל את רוע הגזירה. "דבר עם ראש הממשלה", הציע לפרי, "זה רציני, אני צריך אבטחה". פרי דיבר עם ראש הממשלה, שענה אז לשם יצחק רבין. כהרגלו, פטר רבין את הסוגיה בתנועת יד מזלזלת. "הוא רוצה אבטחה, אז שתהיה אבטחה", אמר לפרי. השב"כ הציב שני מאבטחים לטובת בנימין נתניהו. כפי שרק הוא ידע אז, המאבטחים עם החליפות והאוזניות מיצבו אותו כראש ממשלה פוטנציאלי. חבל שהשב"כ לא איבטח באותם ימים גם את ראש הממשלה עצמו, יצחק רבין.

חוק התקשורת, הכנסת. 16 ביולי 2026
כראש אופוזיציה ביקש שיצמידו לו מאבטחי שב"כ. נתניהו צילום: פלאש 90, יונתן זינדל

לא זיני עומד מאחורי דחיית האבטחה - אלא השופט סולברג

אני מתאר לעצמי מה היה קורה בימינו, אם זיני היה פונה לנתניהו ומספר לו שאיזנקוט ביקש אבטחה. אגב, אני לא בטוח לאיזה נתניהו הוא אמור היה לפנות במקרה הזה ואיזה דציבלים של צרחות הוא היה שומע, לו פנה.

עד לפני שעה חשבתי שמי שדחה את פנייתם של אנשי איזנקוט להצמדת אבטחה ממלכתית לרמטכ"ל לשעבר היה השב"כ. ובכן, מתברר שטעיתי. טעינו. ראש השב"כ זיני הצהיר לא מזמן שבכל הקשור לבחירות ולנושאים הקשורים לבחירות, השב"כ כפוף ועומד לרשות ועדת הבחירות המרכזית בראשותו של השופט סולברג. ובכן, מי שדחה את בקשת האבטחה של איזנקוט היה, כך מתברר, סולברג.

על פי החלטת סולברג, הצמדת אבטחת שב"כ למועמד מסויים בגלל הובלתו בסקרים מכילה גם אמירה פוליטית שיכולה להפר את האיזונים על המפה הפוליטית בעת הזו. מכיוון שלא הוצג כל מודיעין ספציפי שמעיד על איומים יוצאי דופן על איזנקוט, הוחלט בשב"כ להקל על אבטחתו הפרטית של איזנקוט (למאבטחים אושרו כלי נשק), להגדיל את הכיסוי המודיעיני ולהיענות להחלטתו של יו"ר ועדת הבחירות המרכזית סולברג, לוותר על אבטחה בעת הזו.

גדי איזנקוט הצגת ועדת חקירה ממלכתית על אירועי שבעה באוקטובר, קיבוץ ניר עוז, 5 באוגוסט 2026
לא הוצג כל מודיעין ספציפי שמעיד על איומים יוצאי דופן על איזנקוט. צילום: פלאש 90, צפריר אביוב

סולברג לקח הימור שגודלו מעורר סימני שאלה

אני לא בטוח שההחלטה של סולברג נכונה. אנחנו נדע את זה רק אחרי הבחירות. למרבה הצער, אם נגלה שההחלטה של סולברג לא היתה נכונה, זה יהיה דרך אסון. ישראל לא ערוכה לעוד רצח פוליטי. נדמה לי שסולברג לקח כאן הימור. לפעמים צריך לקחת הימורים, השאלה היא אם הם מושכלים.

כך או אחרת, לסולברג יש את הצרות שלו, (גם) הוא כבר סומן על ידי מכונת הרעל כסוכן בולשביקי סמולני של הקפלנו-אנרכיסטים באשר הם. בואו נקווה שהוא צודק ובאותה הזדמנות נרכין ראש. אין לנו יו"ר ועדת בחירות מרכזית אחר.

נכון, גודל ההימור מעורר סימני שאלה. גם לנוכח העובדה שלא מזמן הופעל לחץ כבד על השב"כ והמוסד להמליץ על אבטחתם של בני משפחת נתניהו לכל ימי חייהם, בכל אשר יילכו (והם הולכים, ברוך השם). אז מה שנשאר לנו זה להתפלל, לקרוא לכל אחינו הישראלים לא לשקול, לא לפלרטט, לא לחלום ולא לדמיין על כל מעשה אלימות שהוא, או רמז לאלימות, או קריאה לאלימות, כי המדינה הקרועה והשסועה שלנו לא תעמוד בעוד חוויה מהסוג הזה. תודה.

עוד באותו נושא: