logo

הרמטכ"ל אחרי סערת נז"א: "יש ניסיון השחרה של חיילי צה"ל תוך שקרים ומניפולציות"

582

באירוע הוקרה לתורמי האגודה למען החייל התייחס הרמטכ"ל אייל זמיר, לניסיונות, לדבריו, להשחיר את חיילי צה"ל ומפקדיו, בין היתר לאחר סערת הסרט "נז"א". "עלינו לעמוד על כל במה ומול כל טוען ולומר באופן ברור: צה"ל הוא הצבא המוסרי בעולם!", אמר זמיר

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 16/09/2026 - 09:05
הרמטכ"ל אחרי סערת נז"א: "יש ניסיון השחרה של חיילי צה"ל תוך שקרים ומניפולציות"צילום: דובר צה"ל

הרמטכ"ל אייל זמיר, התייחס הבוקר (רביעי) לניסיונות שלדבריו נועדו להשחיר את חיילי צה"ל ומפקדיו, ברמיזה לסערת הסרט נז"א, ואמר כי ההתמודדות עמם היא "משימה לאומית ובין-לאומית". את הדברים אמר באירוע הוקרה לתורמי האגודה למען החייל.

"הביטוי 'כל ישראל ערבים זה לזה' הוא גם הביטוי העמוק ביותר לאחריות של היחיד על שלומו של העם כולו", פתח הרמטכ"ל. לדבריו, "המשל החשוב הזה בא לידי ביטוי בניסיונות השחרה של חיילי צה"ל ומפקדיו במגוון דרכים, תוך שימוש בשקרים ובמניפולציות חסרות בסיס".

רמטכ"ל אייל זמיר, טקס סיום קורס קצינים לוחמים, בה"ד 1
רמטכ"ל אייל זמיר, טקס סיום קורס קצינים לוחמים, בה"ד 1 צילום: דובר צה"ל

המשיך הרמטכ"ל והוסיף: "זו משימה לאומית ובין-לאומית, ועלינו לעמוד בה על כל במה ומול כל טוען ולומר באופן ברור: צה"ל הוא הצבא המוסרי בעולם!".

בהמשך התייחס ללחימה ולפעולות צה"ל, ואמר: "לנוכח פגיעות מכוונות באזרחינו, נוכח פשיטה ברברית מוכוונת אוכלוסייה אזרחית, נוכח שיגור טילים למרכזי ערים - אנו דבקים בערכי צה"ל ובדין הבין-לאומי ועושים כל שביכולתנו כדי להימנע מפגיעה בחפים מפשע".

עוד באותו נושא: