logo

צה"ל: חיזבאללה שיגר שני רחפני נפץ לעבר הכוחות - תוקפים כתגובה בדרום לבנון

114

שני רחפני נפץ שוגרו לעבר לוחמי צה"ל בדרום לבנון. הכוחות במקום פתחו בירי ויירטו אחד מהרחפנים בהצלחה. מדובר צה"ל נמסר כי אין נפגעים בקרב הכוחות. בתגובה, תקף צה"ל באזור נבטיה שבדרום לבנון

יניר יגנה
יניר יגנהעודכן לאחרונה 06/09/2026 - 11:23
נבטיהצילום: תיעוד ברשתות

שני רחפני נפץ שוגרו הבוקר (ראשון), על ידי חיזבאללה לעבר כוחות צה"ל הפועלים בדרום לבנון. על פי הודעת דובר צה"ל, הלוחמים במקום ירו אל עבר אחד הרחפנים והפילו אותו. אין נפגעים בקרב חיילי צה"ל.

בתגובה לירי רחפני הנפץ, צה"ל תקף באזור דרום לבנון, כשעל פי דיווחים לבנוניים בערוץ אל-מנאר, המזוהה עם חיזבאללה, התקיפות התבצעו על ידי חיל האוויר באזור כפר ערב סלים שבנבטיה.

עוד נמסר מדובר צה"ל כי: "מדובר בהפרה בוטה של ארגון הטרור חיזבאללה. צה"ל פועל כעת ויפעל גם בהמשך בעוצמה מול ניסיונותיו החוזרים ונשנים של ארגון הטרור חיזבאללה לפגוע בכוחותינו".

תקיפת צה"ל בדרום לבנון, כפר ערב סאלים
האזור בו צה"ל תקף הבוקר. נבטיה צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בדרך להסלמה עם איראן?

על רקע התקיפה הבוקר חשוב לציין כי רק לפני ימים ספורים דווח כי איראן הזהירה את ארצות הברית שבמידה וישראל תפתח במתקפה נרחבת בדרום לבנון, היא תגיב במלוא העוצמה. באזור רכס עלי א-טהר מתבצרים יותר מתריסר אנשי משמרות המהפכה, כך דווח בסוכנות הידיעות רויטרס מפי שלושה גורמים שתודרכו על המסר האיראני.

הדיווח מצביע על מעורבות איראנית ישירה ומתמשכת בלחימה הקרקעית בדרום לבנון. אם הפרטים נכונים, אנשי משמרות המהפכה אינם משמשים רק יועצים לחיזבאללה מרחוק, אלא נמצאים בפועל בתוך אחד המעוזים הצבאיים החשובים והרגישים ביותר של הארגון.

תקיפת צה"ל, דרום לבנון, 27 באוגוסט 2026
תקיפת צה"ל, דרום לבנון, 27 באוגוסט 2026 צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

רק ביום חמישי האחרון, צה"ל פעל ברכס ההרים עלי א-טהר שבדרום לבנון, והשיג שליטה מבצעית ברכס מעל ומתחת לקרקע. במהלך הפעילות טוהר המרחב ממחבלי חיזבאללה ששהו בו, כשחלקם חוסלו ואחרים נמלטו. לפי הצבא, מהתשתיות הוצאו לפועל מתווי טרור נגד ישראל וכוחות צה"ל.

יום נוסף לפני כן, בעקבות שיגור של רחפני נפץ לעבר כוחותינו צה"ל תקף תשתיות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב נבטיה שבדרום לבנון. תקיפות אלו בוצעו להסרת איום מיידי שהיה מופנה כלפי חיילי צה"ל באזור דרום לבנון ובאזור צפון הארץ.

עוד באותו נושא: