logo

דיווחים ערביים: תשעה הרוגים מתקיפות צה"ל על תחנת משטרה בעיר עזה

58

דיווחים בכלי תקשורת ערביים דיווחו כי לפחות תשעה אנשים נהרגו, ונוספים נפצעו, מתקיפת חיל האוויר על תחנת משטרה ברצועה. אחד הדיווחים טען כי אחד מיעדי התקיפה הוא אישיות בכירה במשטרת עזה.

ליה ויין
ליה וייןעודכן לאחרונה 19/08/2026 - 15:45
תקיפות צה"ל בתחנת המשטרה ברצועת עזהצילום: מעריב

מדיווחים ערביים שהתפרסמו היום (רביעי) עלה כי לפחות תשעה אנשים נהרגו, וכמה נוספים נפצעו, מתקיפות צה"ל במרכז העיר עזה. על פי הדיווחים, התקיפה בוצעה על ידי חיל האוויר, וכוונה כנגד תחנת משטרה באזור.

קודם לכן, דווח בערוץ הסעודי אל-חדת' כי צה"ל תקף אישיות בכירה במשטרת חמאס בעזה.

בתוך כך, צה"ל הודיע כי בתוך פחות מחצי שעה תקף שני מפקדים בארגון חמאס בשני מוקדים שונים ברצועת עזה. לפי דובר צה"ל, במרחב נוסייראת שבמרכז הרצועה הותקף מפקד מחלקה בזרוע הצבאית של חמאס, שלטענת הצבא השתתף בפשיטה לשטח ישראל בטבח 7 באוקטובר.

זמן קצר לאחר מכן תקפו צה"ל ושב"כ במרחב דרג' תופאח מפקד נוסף בחמאס ומחבלים שפעלו לצדו. בצה"ל מסרו כי החוליה תכננה להוציא לפועל מתווי טרור נגד הכוחות הפועלים ברצועה. עוד נמסר כי כוחות פיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וכי צה"ל ימשיך לפעול להסרת איומים מיידיים על כוחותיו.

פלסטינים באתר שבו בוצעה תקיפת כטב"ם ישראלי בחוף הים במחנה הפליטים נוסייראת, במרכז רצועת עזה.
לפחות תשעה נהרגו בתקיפה. צילום: פלאש 90, עלי חסן

מוקדם יותר היום, פרסם צה"ל עדכון על הטיפול בתחקירים בחמישה אירועים חריגים ברצועת עזה, שזכו לתהודה ציבורית ובינלאומית מאז פרוץ המלחמה מול רצועת עזה. בשניים מהם - מותה של הילדה הינד רג'אב והרג 15 פלסטינים, בהם אנשי רפואה, בתל א-סולטן - הוחלט להמשיך את הבדיקה בחקירת מצ"ח.

בשני אירועים אחרים נקבע כי אין חשד סביר לביצוע עבירה פלילית, ובאירוע נוסף נשקלת נקיטת צעדים פיקודיים. בצה"ל הסבירו כי האירועים נבדקו במנגנון התחקור המטכ"לי והועברו לבחינת הפרקליטות הצבאית. עוד צוין כי מאז פרוץ המלחמה סיים המנגנון לתחקר כ-150 אירועים.

עוד באותו נושא: