logo

המצוד נמשך, התשתיות יוקרסו: התוכנית החדשה של צה"ל בעזה

114

צה"ל נערך להרחבת השליטה המבצעית בעזה ולהקרסת מנהרות של ארגון הטרור באמצעות ציוד הנדסי כבד. במקביל, נמשך המצוד אחר מפקדי חמאס מ-7.10 ומתנהל מאמץ לסיכול שיקום היחידה הימית של הנוח'בה

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 30/07/2026 - 18:47
חיסול מחבלים שהעבירו אמל"ח בדרום רצועת עזהצילום: מעריב

פרסום ראשון: לפי גורם ביטחוני בכיר, פיקוד הדרום, זרוע היבשה ואגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה נערכים להרחבת השליטה המבצעית ברצועת עזה על ידי פעילות הנדסית. לפי הגורם, מטרת המהלך הרחב להקריס עוד מערכת מנהרות טרור של חמאס, שעד כה לא טופלו על ידי כוחות צה"ל.

נתונים שהוצגו לשר הביטחון ישראל כ"ץ לאחרונה משקפים קצב השמדה גבוה מאוד ויעילות בהוצאה מכלל שימוש של מנהרות חמאס מצד אחד, ופריסת יכולות שמתריעות מפני חפירת מנהרות חדשות או שיקום נוספות במרחב הקו הצהוב שבשליטה מבצעית של צה"ל.

כוחות צה"ל פועלים במרחב התוואי התת-קרקעי בעזה
כוחות צה"ל פועלים במרחב התוואי התת-קרקעי בעזה צילום: דובר צה"ל

לפי מדיניות שר הביטחון והתכנון של צה"ל, ללא קשר לאישור הקבינט הביטחוני של כניסת 200 חיילי כוח רב לאומי לרפיח, ישולבו במהלך היקף גדול של ציוד מכני הנדסי כבד, כשהמטרה בשנה הקרובה לשלב כמה שיותר מפעילי צמ"ה וכלי צמ"ה של צה"ל ולא חברות אזרחיות.

בהתאם לגורם הביטחוני, לצה"ל יש מידע אודות מנהרות התקפיות וקריטיות ללחימה עבור חמאס שפיקוד הדרום מתעקש לטפל בהן, על מנת לגרוע מארגון הטרור יכולות תת קרקע אותן בנה במשך שנים רבות בהשקעה של כספים רבים.

שר הביטחון ישראל כ"ץ ביקר ברצועת עזה, ביחד עם מפקד פיקוד דרום, אלוף יניב עשור, מפקד אוגדה 99, תא"ל יואב ברונר, 10 בספטמבר 2025
שר הביטחון ישראל כ"ץ ברצועת עזה צילום: משרד הביטחון, אריאל חרמוני

בתוך כך, נמשך המצוד אחרי מפקדי הזרוע הצבאית של חמאס ופעילי נוח'בה שחצו את קו הגבול ב-7.10, כולל מפקדים ופעילים שפועלים לשיקום הזרוע הצבאית. במקביל מתנהל מאמץ גדול מאוד של מספן מודיעין בחיל הים בשילוב אמ"ן ושב"כ לסכל יכולות ומאמצי שיקום של יחידת הנוח'בה הימית, שעלולה לחזור לכשירות באופן שיאפשר לה התקפה על ישראל ועל מתקנים אסטרטגיים.

עוד באותו נושא: