logo

הרידוד במפקדות לצד המחקר החשאי: צה"ל בדריכות - עד כמה איראן השתקמה?

160

לוואלה נודע כי חלק מאגפי המטכ"ל רידדו את היקף משרתי המילואים, אך בצה"ל מדגישים: הכוחות נותרו דרוכים לחידוש תקיפות או למתקפת פתע איראנית. במקביל, באמ"ן מגבירים את המעקב אחר שיקום משמרות המהפכה - וממשיכים לאגור מטרות באיראן

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 24/05/2026 - 13:43
תקיפות חיל האויר בטהרן, איראןצילום: דובר צה"ל

ברקע הפרסומים על התקדמות המשא ומתן בין ארצות הברית לאיראן אישרו הבוקר (ראשון) קצינים בצמרת צה"ל כי מספר אגפים רידדו את היקף חיילי המילואים בחמ"לים המטכ"ליים. חלק מהקצינים קיבלו הודעה שעליהם להישאר קשובים ודרוכים לכל קריאה במסגרת צו שמונה - אך לא חייבים להגיע אל המפקדות.

קצינים בצמרת צה"ל טוענים, כי להערכתם הדרג המדיני ממודר מליבת המשא ומתן בין איראן לארצות הברית - שמחזיקה את הקלפים קרוב מאוד לחזה. חרף ריבוי הפרסומים לא באמת ניתן לדעת במדויק האם חלה התקדמות או שמדובר בלחץ שהצדדים מנסים להפעיל זה על זה. יצוין, כי במקביל מנהל ראש אמ"ן האלוף שלומי בינדר מאמץ איסוף ומחקרים כדי לבנות תמונת מצב ברורה על השיקום הצבאי בהובלה של משמרות המהפכה אחרי התקיפות במבצע עם כלביא ומבצע שאגת הארי.

בניין תעשיות אלקטרוניות הותקף בטהרן 23.3.26
הסכם או חזרה ללחימה? תקיפות בטהרן צילום: מערכת וואלה, ליה ויין

בנוסף, ולא פחות חשוב האלוף מאמץ תיקוף מחדש של מודל ההתרעה על המתרחש באיראן. בצה"ל לא פוסלים תרחיש לפיו יחושו האיראנים כי הבית הלבן קרוב לפוצץ את המו"מ ולחידוש הלחימה ויפתיעו בעצמם באמצעות שיגור טילים בליסטיים וכלי טיס לא מאוישים. לכן, כל פעילות חריגה במרחב נבחנת בקפידה וברגישות. כמוכן במקביל נמשכת מלאכת איסוף המטרות ברחבי האיראן.

קצין בכיר בצה"ל אמר לוואלה, כי למרות הערפל שיש סביב המשא ומתן בין טהרן לוושינגטון צה"ל משמר רמת כוננות גבוהה אך לא דומה לזו שהיתה לפני כשבועיים שהיתה קרובה מאוד לשלב של לפני תקיפה. |"משמרים כוחות ברמת כוננות גבוהה בטווח של ימים כדי שאם דרג מדיני יחליט לחדש תקיפות נהיה ממוכנים לבצע את המעבר. במקביל נערכים בהחלט לתרחיש מתקפת פתע", סיפר הקצין.

ציור קיר של מוג'תבא חמינאי בטהרן, איראן, 8 במאי 2026
ציור קיר של מוג'תבא חמינאי בטהרן, איראן, 8 במאי 2026 צילום: רויטרס, גיא אלסטר

במערכת הביטחון מעריכים כי המשטר האיראני הנוכחי בראשות מוג'תבא חמינאי לא יעז להיפרד מפרויקט הגרעין בו רואה ערובה להמשך קיומו ואם יחליט ללכת להסכם עם ארה"ב הוא יעשה זאת כדי לדחות את הקץ עד לאחר סיום כהונתו של דונלד טראמפ.

במקביל, מקור דאגה נוסף הוא שנשיא ארה"ב יכנע ללחץ האיראני ויכלול את חיזבאללה בהסכם הפסקת האש. במערכת הביטחון מתנגדים לכך בתוקף ומתעקשים על ההפרדה בין ההסכם עם איראן להסכם עם לבנון על חיזבאללה. גורם ביטחוני הכריז: "ישראל לא תתפשר על פחות מפירוק חיזבאללה מנשק. אחרת הם ישתקמו ונחזור לאותה נקודה".

עוד באותו נושא: