logo

הרמטכ"ל לציון שלוש שנים לטבח: "נישא את סיפוריהם ונחנך לאורם דורות של מפקדים וחיילים"

12

אייל זמיר מסר דבריו לציון שלוש שנים לטבח ה-7 באוקטובר והדגיש את חובת הצבא לתחקר וליישם את הלקחים. "גבורתם, מסירותם והרעות שגילו הן חלק ממורשתנו", אמר

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוט05/10/2026 - 06:29
הרמטכ"ל אייל זמיר בכנס הצגת לקחי ה-7 באוקטובר, 5 באוקטובר 2026צילום: דובר צה"ל

הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, מסר דברים לציון יום הזיכרון הלאומי לטבח ה-7 באוקטובר שחל היום (שני), ואמר כי צה"ל כשל במשימתו להגן על אזרחי ישראל. בדבריו הדגיש את חובת הצבא לתחקר את אירועי אותו יום, ליישם את הלקחים ולהיערך למבחנים הבאים.

"ב-7 באוקטובר, יום שמחת תורה תשפ"ד, נפרצו גבולותינו במתקפה עקובה מדם על אזרחי ישראל", פתח זמיר את דבריו. "צה"ל כשל במשימתו העליונה להגן על אזרחי מדינת ישראל", הוסיף. "בשדות החיטה, במטעים, בבתי הקיבוצים ובערי הנגב המערבי, במקומות שבהם ניטעו שורשים של חיים והתיישבות, זרע האויב אש, חורבן והרס. דרכים שחיברו בין קהילות הפכו לצירי לחימה. שדותינו היו לזירות קרב, ובתים של משפחות הפכו למוקדי טבח וחטיפה".

אייל זמיר משתתף בטקס לציון 50 שנה למבצע אנטבה בבית הנשיא בירושלים, 12 ביולי 2026.
"צה"ל כשל במשימתו העליונה להגן על אזרחי מדינת ישראל" צילום: פלאש 90, חיים גולדברג

הרמטכ"ל המשיך והזכיר את הנרצחים, החטופים שנרצחו בשבי, חללי צה"ל ואנשי כוחות הביטחון וכיתות הכוננות שנפלו בקרבות. "אנו זוכרים את האזרחים שנרצחו בבתיהם, את הצעירות והצעירים שיצאו לרקוד ולא שבו, את מי שנחטפו ונרצחו בשבי, את הלוחמים והלוחמות ואת החיילים שנפלו, את אנשי כוחות הביטחון, את כיתות הכוננות וההצלה, שיצאו אל התופת ונפלו בקרבות".

"אנו עומדים לצד הפצועים ונפגעי המלחמה, ומחבקים את המשפחות השכולות", הוסיף הרמטכ"ל. "היום, במלאת שלוש שנים, אומה שלמה מרכינה את ראשה ומתאבלת", אמר. "זכר הנופלים והנרצחים יעמוד לנגד עינינו ויזכיר לנו את גודל האחריות המופקדת בידינו. גבורתם, מסירותם והרעות שגילו הן חלק ממורשתנו".

בהמשך דבריו, התייחס זמיר ללקחים שעל צה"ל להפיק מהכישלון. "נישא את סיפוריהם ונחנך לאורם דורות של מפקדים וחיילים. מחובתנו לתחקר ולוודא שהלקחים מיושמים כדי להיות ראויים יותר לאמון שהפקיד בידינו העם".

עוד מסר, כי לצד הכישלון ב-7 באוקטובר התגלו במהלך המלחמה גבורתם של החיילים ואנשי המילואים והלכידות בחברה הישראלית. "מתוך אותו בוקר קשה התגלתה גבורתו של דור", אמר. "עם ישראל על כל גווניו התייצב להגן על הבית ולהשיב את הביטחון", הוסיף.

"חיילי צה"ל ומפקדיו בסדיר ובמילואים הסתערו אל מול האש ונלחמו ללא לאות. אנשי המילואים עזבו פעם אחר פעם את משפחותיהם והתייצבו בכל מקום שבו נדרשו. עובדי צה"ל התייצבו במקום עבודתם גם מעבר לשעות הרגילות, נכונים לכל משימה כדי לסייע למאמץ המלחמתי". עוד אמר זמיר כי "ברגעים הקשים ביותר התגלו הלכידות והמופת של החברה הישראלית. עם הנחלץ לעזרת בניו ובנותיו, נאבק על תקומתו ואינו מותיר איש מאחור".

הרמטכ”ל אייל זמיר בסיור גזרה ברצועת עזה, 25 באוגוסט 2026
"חיילי צה"ל ומפקדיו בסדיר ובמילואים הסתערו אל מול האש ונלחמו ללא לאות" צילום: דובר צה"ל

זמיר הוסיף כי מאז 7 באוקטובר נלחם צה"ל בזירות קרובות ורחוקות, הגן על יישובים וגבולות ופגע ביכולות שאיימו על ישראל: "זוהי רוח הניצחון, הרוח שאויבינו לעולם לא יוכלו לשבור. מהיום ההוא יצאנו למערכה ממושכת - נלחמנו בזירות קרובות ורחוקות, הגנו על יישובים וגבולות, פגענו באויבינו והשמדנו יכולות שאיימו על אזרחי ישראל". עוד הוסיף הרמטכ"ל כי "חילצנו והשבנו חטופים, השתנינו ופיתחנו דרכים חדשות להתמודד עם איומים - לא נאפשר לאויבינו להתעצם באין מפריע, נזהה איומים בעודם מתהווים ונכה בהם בנחישות ובעוצמה.

בדבריו, פנה הרמטכ"ל לחייל צה"ל, בסדיר ובמילואים: "חיילי צה"ל ומפקדיו, אתם הגיבורים שניצבים על משמר הארץ, המגן הנפרס על אזרחיה והחרב המונפת מול אויביה. זוהי זכות וגאווה בעבורי כרמטכ"ל להוביל את צבא גיבורי ישראל".

את דבריו חתם הרמטכ"ל באזכור הנופלים, ובהתחייבות להמשיך בבניין כוחו של צה"ל ובהפקת הלקחים. "נישא עימנו את זיכרון הנופלים ואת לקחי ה-7 באוקטובר, ונבנה עתיד שבו אזרחי ישראל יחיו בביטחון בארצם", אמר. "כצבא העם נוסיף לשרת יחד, נבנה את כוחו של צה"ל לקראת המבחנים הבאים שעוד נכונו לנו, נשמור על ערכיו ועל רוחו ונוביל לניצחונו".

לסיום, אמר זמיר: "נבטיח כי העם הזה ששב לארצו לא ייעקר ממנו עוד לעולם. זוהי חובתנו לנופלים, אחריותנו כלפי אזרחי ישראל ושבועתנו לדורות הבאים. יהי זכר הנופלים ברוך".

עוד באותו נושא: