logo

דיווח: מוג'תבא חמינאי דחה הצעות תיווך "עד שארה"ב וישראל ייכנעו"

210

בכיר איראני אמר לרויטרס שהמנהיג העליון החדש הציג עמדה "קשוחה ורצינית מאוד" במהלך ישיבת מדיניות החוץ הראשונה שלו, אם כי לא ברור אם השתתף בה באופן פיזי. לפי אותו גורם, חמינאי הבן סבור שזו "לא העת לשלום, עד שארה"ב וישראל יקבלו את תבוסתן וישלמו פיצויים"

גיא אלסטר
גיא אלסטרעודכן לאחרונה 17/03/2026 - 12:44
דונלד טראמפ במסיבת עיתונאים, 10 במרץ 2026צילום: ירון זילברשטיין

המנהיג העליון של איראן, האייתוללה מוג'תבא חמינאי, דחה הצעות ל"הפחתת מתיחות" או להפסקת אש עם ארצות הברית, שהועברו לטהרן באמצעות שתי מדינות מתווכות - כך מסר גורם איראני בכיר לסוכנות הידיעות רויטרס.

עמדתו של חמינאי, הקוראת לנקמה נגד ארצות הברית וישראל, הייתה "קשוחה ורצינית מאוד" במהלך ישיבת מדיניות החוץ הראשונה שלו, אמר אותו הגורם, מבלי להבהיר אם המנהיג נכח בדיון באופן אישי.

אישה איראנית מחזיקה תמונה של מוג'תבא חמינאי בהפגנת תמיכה בו לאחר שנבחר למנהיג העליון החדש של איראן, 9 במרץ 2026
אישה איראנית מחזיקה תמונה של מוג'תבא חמינאי בהפגנת תמיכה בו לאחר שנבחר למנהיג העליון החדש של איראן, 9 במרץ 2026 צילום: רויטרס, Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency)

הגורם הבכיר, שביקש להישאר בעילום שם, אמר כי המנהיג העליון ציין שאין זה "הזמן המתאים לשלום עד שארצות הברית וישראל יוכרעו, יקבלו את התבוסה וישלמו פיצויים".

שלושה מקורות מסרו לסוכנות רויטרס כי ממשל טראמפ דחה ניסיונות של בעלות ברית מהמזרח התיכון לפתוח במשא ומתן דיפלומטי שמטרתו לסיים את המלחמה באיראן.

עוד באותו נושא: