logo

שאגת הארי: האתגר של אמ"ן וחיל האוויר מול איראן

9

המשגרים הניידים של איראן חמושים בטילים בליסטיים והם מאפשרים לאויב השיעי לשמר כוח אש בשליטה מרחוק. זאת, כשהבסיסים הקבועים שלהם - בהם יש משגרים תת קרקעיים, חשופים להתקפות צה"ל

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 28/02/2026 - 15:43
תקיפת איראן על בסיס הצי החמישי של ארה"ב בבחרייןצילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

גורמי צבא אמרו היום (שבת) כי האתגר הגדול ביותר של אמ"ן וחיל האוויר הוא המשגרים הניידים ברחבי איראן. מדובר במשגרים החמושים בטילים בליסטיים והאתגר מולם משותף לישראל והאמריקנים.

אחד מהלקחים הגדולים של משמרות המהפכה מהמערכה הקודמת, עם כלביא, היה להשתמש במשגרי טילים ברחבי איראן. המשגרים הניידים מאפשרים לאיראנים לשמר כוח אש בשליטה מרחוק כשהבסיסים הקבועים שלהם - בהם יש משגרים תת קרקעיים, חשופים להתקפות צה"ל.

יירוטים בשמי הארץ
יירוטים בשמי הארץ צילום: פלאש 90, אייל מרגולין

צה"ל הפציץ הבוקר (שבת) שורת מוקדים באיראן ופתח במבצע שאגת הארי. כמה אזורים באיראן הותקפו בו זמנית - לאחר קבלת מידע מודיעיני מדויק על כינוס בכירים בצמרת המדינית ביטחונית של המדינה.

התכנית המבצעית הוכנה במשך חודשים ובמרכזה מאמץ מודיעיני של אגף המודיעין לזהות הזדמנות מבצעית ברגע שבכירי המשטר יתכנסו. התקבלה ההחלטה לתקוף בשעת בוקר ולא במהלך הלילה - זאת תוך שישראל מצליחה להשיג הפתעה טקטית בפעם השניה ולמרות היערכות כבדה של האיראנים.

צהל נערך לתקיפה איראנית
צהל נערך לתקיפה איראנית צילום: דובר צה"ל

ישראל פתחה הבוקר במבצע "שאגת הארי" נגד איראן. בתוך כך, ישנם דיווחים על פיצוצים שנשמעו בטהרן. מדובר במתקפה משולבת אמריקאית ישראלית כדי להסיר איומים על ישראל והאזור במספר תחומים. בכיר אמריקני אישר לניו יורק טיימס כי ארצות הברית אכן משתתפת בתקיפה באיראן.

זמן קצר לאחר מכן סמוך ל-10:00, דובר צה"ל עדכן כי זוהו שיגורי טילים מאיראן לשטח ישראל, והתרעות הופעלו בכמה מרחבים בשטח הארץ.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אישר את המעורבות האמריקנית במתקפה המשולבת עם ישראל על טהרן כשהודיע כי "המטרה שלנו היא להגן על העם האמריקני ולהשמיד איומים מידיים מהמשטר האיראני". טראמפ הוסיף וציין כי המבצע גדול, ומטרתו "להשמיד את תעשיית הטילים האיראנית ולמנוע את שיקום תכנית הגרעין שלה".

עוד באותו נושא: