logo

דיונים חריגים אצל שר הביטחון: נתניהו הצטרף | כל הפרטים

393

מדובר בדיון רב-זירתי, שבמרכזו המתיחות הביטחונית האזורית מול איראן, והיערכות מערכת הביטחון לשלל תרחישים אפשריים - בהם גם האפשרות שאיראן תפעל נגד העורף הישראלי

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 22/01/2026 - 20:27
תרגיל של משמרות המהפכה של איראן במפרץ, 4 בדצמבר 2025צילום: רויטרס

הדיונים והסקירות המבצעיות נמשכות גם הערב (חמישי) אצל שר הבטחון ישראל כ"ץ בכירי מערכת הבטחון, מדובר בדיון רב-זירתי, שבמרכזו - המתיחות הבטחונית האזורית מול איראן. גם ראש הממשלה בנימין נתניהו הצטרף לדיון הביטחוני המצומצם, מה שמעיד על רגישות גבוהה והיערכות לתרחישים משמעותיים.

במהלך הדיון הוצגה סקירה אודות המוכנות וההיערכות של מערכת הביטחון לשלל תרחישים, כולל האפשרות שאיראן תנסה לפגוע בעורף הישראלי בתגובה לתקיפה אמריקנית.

הנשיא האמריקני, דונלד טראמפ, התראיין היום לפוקס ביזנס ושם התייחס שוב למתיחות מול איראן. המראיינת מריה ברוטירומו שאלה אותו: "ואם האיראנים ימשיכו להרוג אנשים - האם תחזרו לפעול נגדם?". טראמפ ניסה להתחמק מתשובה חד משמעית והשיב: "ובכן, אני לא רוצה לדבר על זה, כי אני לא רוצה להעמיד את עצמי במצב כזה. אני לא יכול לומר את זה. אני לא רוצה לומר את זה, כי אני חושב שזה יהיה טיפשי מצדי לומר את זה".

שר הביטחון ישראל כ"ץ, הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר וראש אמ"ן אלוף שלומי בינדר באחת מהיחידות המבצעיות באגף המודיעין
הדיונים והסריקות המבצעיות של שר הבטחון ישראל כ"ץ עם בכירי מערכת הבטחון נמשכות צילום: דובר צה"ל, אריאל חרמוני, משרד הביטחון

בימים האחרונים נערכים לאפשרות שצבא ארצות הברית יתקוף בתגובה למחאות שפרצו בשבועות האחרונים במדינה. אתמול דווח ב"וול סטריט ג'ורנל" מפי גורמים אמריקנים כי נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, ממשיך ללחוץ על בכירי הפנטגון ועל יועציו בבית הלבן להציג בפניו תוכנית צבאית "מכריעה" לתקיפה באיראן.

על פי הדיווח, טראמפ שב וחוזר על המילה "מכריעה" בשיחות סגורות העוסקות באופי התגובה הרצויה, מה שהוביל את עוזריו לגבש תוכניות שאפתניות, הכוללות ניסיון להפיל את המשטר. במסגרת הדיונים, הצוותים בוחנים מגוון תרחישים, החל מאופציות "צנועות" יחסית המתמקדות בפגיעה בתשתיות ובמתקנים של משמרות המהפכה, ועד למהלכים נרחבים שמטרתם שינוי שלטוני.

עוד באותו נושא: