logo

אחרי ההכחשה של בכיר חמאס - בצה"ל מבהירים: "מדובר במטען חבלה של חמאס, נערכים להגיב"

8

בכיר חמאס מחמוד מרדאווי, טען כי האחראי לפיצוץ בשכונת ג'ניינה שבעיר במסגרתו נפצע קצין לוחם - הינו נפל של צה"ל שלא התפוצץ, והבהיר כי "הארגון הודיע על כך למתווכות". בתגובה לכך, גורם צבאי רשמי ומוסמך התעקש כי "מדובר בהפעלה של מטען חבלה מתוצרת חמאס - ללא ספק"

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 24/12/2025 - 17:34
אמצעי לחימה ותצפית אותרו במרחב הקו הצהוב: תיעוד מפעילות כוחות צוות הקרב של חטיבת גולני במזרח רפיחצילום: דובר צה"ל

בכיר חמאס מחמוד מרדאווי, התנער היום (רביעי) מאחריות לפיצוץ שאירע מוקדם יותר בשכונת ג'ניינה ברפיח, וטען כי הסיבה שנגרם הינה נפל של צה"ל, שלא התפוצץ במלחמה, וכי "הארגון הודיע על כך למתווכות". בתגובה לכך, גורם צבאי רשמי ומוסמך התעקש כי "מדובר בהפעלה של מטען חבלה מתוצרת חמאס ללא ספק וכי כעת בודקים מתי הוא הונח במרחב".

בצה"ל נערכים לתגובה נגד חמאס. יצוין, כי בפעם הקודמת, צה"ל חיסל בכיר בחמאס בתגובה לפגיעה בחיילי צה"ל.

פעילות כוחות צוות הקרב של חטיבת גולני במרחב הקו הצהוב במזרח רפיח
"הארגון הודיע על כך למתווכות". בכיר חמאס מתנער מהפיצוץ ברפיח צילום: דובר צה"ל

על פי הודעת דובר צה"ל מוקדם יותר היום, הפיצוץ התרחש לאחר שמטען הופעל נגד כלי רכב משוריין בזמן פעילות מבצעית של הכוחות לטיהור מרחב רפיח מתשתיות טרור. כתוצאה מהפיצוץ, קצין לוחם נפצע באורח קל ופונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים, ומשפחתו עודכנה.

לפני כשבועיים, במערכת הביטחון הגיעו להסכמות עם המנגנון האמריקני בקרית גת על חלוקת העיר רפיח לתאי שטח שונים, כשבהם תחל עבודת ההנדסה לקראת ניקוי השטח מטרור.

עוד באותו נושא: