logo

קרב הגרסאות - והמתקפה של המשטרה: מתי באמת פלשו לישראל העזתים שנעצרו?

209

גורם ביטחוני שולל את טענת המשטרה כי 3 תושבי עזה שנעצרו השבוע חדרו לישראל בזמן טבח 7 באוקטובר. "שלושתם שהו באופן בלתי חוקי בישראל עוד לפני המלחמה". גורמים במשטרה לא נשארו חייבים: "ניסיון כדי לכסות על כישלון". ראש עיריית רהט: "מכתימים עיר שלמה"

אמיר בוחבוט
יניר יגנה
אמיר בוחבוט,יניר יגנהעודכן לאחרונה 21/12/2025 - 14:08
חשוד מנסה לברוח משוטרי הסיירת הארצית שפועלת במסגרת מבצע ״סדר חדש״ בנגבצילום: דוברות משטרת ישראל

אחרי שהמשטרה הודיעה אתמול (שבת) כי שלושה מחבלים עזתים שפלשו לישראל בטבח 7 באוקטובר נתפסו השבוע רק לאחר שנתיים ברהט, גורם ביטחוני שולל זאת ומדגיש: "אין אינדקציה שהם פשטו ב-7 באוקטובר". לטענת הגורם, שלושתם היו שוהים בלתי חוקים בתוך שטח ישראל עוד מלפני המלחמה.

בהמשך, גורמים במשטרה התעקשו כי החשודים אכן חדרו לשטח ישראל בחסות מתקפת הפתע של חמאס בבוקר שמחת תורה - והביעו ביקורת חריפה על הגורם הביטחוני. "כל ניסיון לקעקע את אמינות משטרת ישראל אינו תורם לביטחון הציבור, אמרו הגורמים במשטרה. "משטרת ישראל תמשיך לפעול בנחישות ובשיתוף כלל גופי הביטחון, למען ביטחון המדינה ואזרחיה".

עוד הוסיפו: "במסגרת מבצע 'סדר חדש', ולאחר אישור תכניות המעצר שהתקבל בעקבות הצגת תמונת מודיעין משותפת עם שב"כ, בלשי ימ"ר נגב ולוחמי המשמר הלאומי דרום של מג"ב עצרו בעיר רהט שלושה תושבי עזה, שחדרו לישראל בחסות מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר. ברשותם נתפסו עשרות קליעי תחמושת צבאית גנובה".

בלשי ימ״ר נגב ולוחמי המשמר הלאומי דרום של מג״ב עצרו בעיר רהט שלושה תושבי עזה, שנכנסו לישראל בחסות מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר, וברשותם נתפסו עשרות קליעי תחמושת צבאית גנובה.
לטענת המשטרה, החשודים אותו עם אמצעי לחימה. צילום: דוברות משטרת ישראל

לטענת המשטרה, החשודים אותרו במתחם בעיר רהט, במהלך חיפוש במקום ועל פי הכוחות במקום נתפסו כדורי נשק שונים: 50 כדורי 9 מ"מ, תפזורת כדורי נשק מסוג קלצ'ניקוב 7.62. בנוסף, במתחם אותרה מחרטת ברזל שעל פי החשד משמשת לפעילות אמצעי לחימה. כלל המוצגים והעצורים הועברו להמשך טיפול שב"כ.

במשטרה הוסיפו כי במסגרת מבצע "סדר חדש" שמטרתו מיגור הפשיעה והנשק הבלתי חוקי בנגב,
נתפסו 23 ק"ג סמים מסוגים שונים, 42 חשודים נעצרו בחשד להחזקה ולסחר, הושבתו מעל 200 כלי רכב, ובוצעה אכיפת תנועה נרחבת שבמסגרתה נרשמו 2,190 דוחות על עבירות מסכנות חיים.

עוד נמסר מטעם המשטרה כי במהלך המבצע נפצעו שבעה שוטרים, ובוצעו שלושה ניסיונות דריסה ואירועי בריחה נוספים מסכני חיים, כמו כן חולקו קנסות בהיקף כולל של מיליוני שקלים.

ראש עיריית רהט טלאל אל-קרינאווי
ראש עיריית רהט שולל את גרסת המשטרה. טלאל אל-קרינאווי צילום: באדיבות המצולמים

ברהט זועמים: "סתם מכתימים עיר שלמה"

בעיריית רהט שללו את גרסת המשטרה והמשרד לביטחון לאומי וזעמו על "הכתמת עיר שלמה". ראש העיר
טלאל אל-קרינאווי מסר לוואלה: " לאחר בדיקה שביצענו בשטח על ידי עובדים של עיריית רהט, הגענו למקום המדויק ואז התברר לנו שאנשים האלה נכנסו לפני שבעה באוקטובר לישראל עם אישורים".

עוד הוא הוסיף: "התברר לפני כן שאחד מהם עבד בתל אביב ונתפס כשוהה בלתי חוקי בתל אביב. גם אנחנו חשבנו בהתחלה שמדובר במחבלים שנכנסו בשבעה לאוקטובר ופעלנו בהתאם, אך התבבר לנו שהדברים לא נכונים ולא צריך עיריית שלמה בגלל זה".

עוד באותו נושא: