logo

בזמן שחמאס מפר את ההסכם: 100 עזתים יצאו מהרצועה לטיפול רפואי בתיאום עם ישראל

472

שלושה אוטובוסים, ובהם חולים ומלווים מרצועת עזה, יצאו מאזור חאן יונס אל שטח ישראל - משם יעברו למדינות אחרות כדי לעבור את הטיפול הרפואי לו הם זקוקים. צה"ל אישר לנציגי יחידת הצל של חמאס להכנס לרפיח ולסייע באיתור גופות חטופים

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 26/10/2025 - 18:38
עזתים נוהרים לאחר נסיגת צה"לצילום: מעריב

שיירה של שלושה אוטובוסים יצאו מוקדם יותר היום (ראשון) מאזור חאן יונס לשטח המדינה בליווי של ג'יפ מכוחות האו"ם ובתיאום מערכת הביטחון.

לפי גורם ביטחוני, מדובר ביותר מ-100 חולים ומלווים מרצועת עזה שיוצאים לטיפולים רפואיים בחו"ל. לאחר בדיקת מסמכים ובידוק בטחוני עוברים החולים והמלווים למצרים, כשחלק נוסע לירדן וחלקם טס למדינות אחרות דרך השכנה מדרום.

פצועים מטופלים בבית חולים בחאן יונס, רצועת עזה, 4 בדצמבר 2023
ילדים חולה בטיפול בבית חולים בעזה צילום: רויטרס

מצרים העבירה הלילה דרך מעבר כרם שלום ארבעה כלי ציוד מכני הנדסי כבדים לרצועה, כדי לסייע באיתור גופות חללים חטופים שגופותיהם טרם הושבו לישראל - זאת בהמשך לדיווחים אמש כי נשקלת בישראל האפשרות לכניסת צוות טכני מצרי לרצועת עזה. היום לשכת ראש הממשלה אישרה רשמית כי אושרה כניסת צוות טכני מצרי לאיתור חללים, הצוות כולל בין שניים לשלושה כלים מבצעיים.

הצעד המצרי מגיע בעקבות טענות של חמאס כי אינו מצליח לאתר את הגופות, ובעקבות לחץ אמריקני ישראלי, כשבבסיסו - ההערכה כי בארגון יודעים היטב היכן נמצאות גופות החטופים. כמו כן, לפני זמן קצר דווח בערוץ אל ערבי הקטארי כי רכבים של הצלב האדום נכנסו למרחב רפיח על מנת לקחת חלק במאמצים לאיתור הגופות הנותרות.

במקביל, דיווחים ערביים היום כי נציגי יחידת הצל של חמאס הורשו להכנס לרפיח שבשליטת צה"ל יחד עם הצלב האדום כדי לאתר את גופות חללים. גם כוחות מצריים צפויים לסייע באיתור.

עוד באותו נושא: