logo

בגדים חדשים וערכות טיפוח: צה״ל השלים את ההיערכות לקליטת החטופים

8

אגף כוח האדם, בשיתוף אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה ומשרד הבריאות, הקים והרחיב מתחם קליטה עם חדרים פרטיים ומעטפת רפואית. קציני בריאות הנפש וקציני קשר מוכנים לקליטה רגישה

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 10/10/2025 - 17:00
צה”ל השלים את היערכותו לקליטת החטופים. 10.10.25צילום: דובר צה"ל

צה"ל השלים במהלך היממה האחרונה את ההיערכות לקליטת החטופים הצפויים לשוב מרצועת עזה. ההיערכות בוצעה בשיתוף משרד הבריאות, משרדי ממשלה נוספים וגורמי ביטחון, במטרה להבטיח קליטה מקצועית, רגישה ומיטבית של השבים ובני משפחותיהם.

אגף כוח האדם, בשיתוף אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, הרחיב והכין את מתחם הקליטה הראשוני שבו יתקבלו החטופים עם חזרתם - הכולל מעטפת פרט, חדרים אישיים להתארגנות ומעטפת רפואית מקיפה. עבור המשפחות שהצפויות להיפגש לראשונה עם בני משפחותיהן הוקם מתחם ייעודי נפרד.

צה”ל השלים את היערכותו לקליטת החטופים. 10.10.25
צה”ל השלים את היערכותו לקליטת החטופים. 10.10.25 צילום: דובר צה"ל

בנוסף ננקטו צעדים תפעוליים וביטחוניים: בוצעה הערכות של המשטרה הצבאית וקציני הקשר באגף כוח האדם עומדים בקשר רציף עם המשפחות ומלווים אותן. במקביל נערכה מערכת בתי החולים - בשיתוף אכ"א ומשרד הבריאות - כדי להבטיח מוכנות מלאה לטיפול רפואי וטיפול המשכי במידת הצורך.

צה”ל השלים את היערכותו לקליטת החטופים. 10.10.25
צה”ל השלים את היערכותו לקליטת החטופים. 10.10.25 צילום: דובר צה"ל

צוותי רפואה וקציני בריאות הנפש הוכנו לפגוש את השבים מיד עם הגעתם ולהעניק תמיכה רפואית ונפשית מקצועית. דובר צה"ל פנה לציבור וביקש "לנהוג בסבלנות וברגישות, ולכבד את פרטיותם של החטופים השבים ובני משפחותיהם", והוסיף כי יש "להיצמד להודעות ולעדכונים של גורמים רשמיים בלבד, ולהימנע מהפצת מידע שאינו מאומת".

צה”ל השלים את היערכותו לקליטת החטופים. 10.10.25
צה”ל השלים את היערכותו לקליטת החטופים. 10.10.25 צילום: דובר צה"ל

צה"ל מדגיש כי ההיערכות נערכה בתיאום עם הגורמים האזרחיים והביטחוניים הרלוונטיים במטרה להבטיח חזרה מסודרת ובטוחה של השבים ולתמוך במשפחותיהם ברגעים המרגשים והרגישים הללו.

עוד באותו נושא: