logo

חמאס מאיים: "כל עוד נתניהו החליט להרוג את החטופים - לא נהיה מחוייבים לשמור על חייהם"

23

בהודעה חריגה שפרסם ארגון הטרור נאמר כי הרחבת המבצע בעזה תביא לכך שישראל "לא תשיג שום חטוף, לא חי ולא מת", וכי גורל החטופים יהיה "כגורלו של רון ארד". עוד ציינו כי החטופים מחולקים בתוך שכונות העיר עזה

לירן אהרוני
לירן אהרוניעודכן לאחרונה 18/09/2025 - 18:48
הפגנה במאהל המשפחות ברחוב עזה בסמוך למעון רה״מ, ירושלים, 17 בספטמבר 2025צילום: מטה משפחות החטופים

הזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס פרסמה הערב (חמישי) הודעה חריגה, בה איימה כי החטופים הישראלים "מחולקים בתוך שכונות העיר עזה" וכי חייהם לא יהיו מובטחים כל עוד ישראל ממשיכה במבצע הצבאי. מדובר בהודעה ראשונה שיוצאת תחת השם "הנהגת הזרוע הצבאית של חמאס" ולא על ידי דובר הארגון אבו עוביידה - חיזוק להערכות כי חוסל.

בהודעת הארגון נאמר: "החטופים שלכם מחולקים בתוך שכונות העיר עזה ואנחנו לא נהיה מחוייבים לשמור על חייהם כל עוד נתניהו החליט להרוג אותם. התחלת המבצע הנפשע הזה והרחבתו - משמעה שאתם לא תשיגו שום חטוף, לא חי ולא מת". עוד נכתב כי "הגורל של כל החטופים יהיה כגורלו של רון ארד".

תקיפות צה"ל במפקדות חמאס בעיר עזה, רצועת עזה, 16 בספטמבר 2025
תקיפות צה"ל בעיר עזה צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

עד כה, הודעות חמאס נמסרו דרך דובר הארגון אבו עוביידה. העובדה שהפעם ההודעה מתפרסמת תחת הכותרת "הנהגת הזרוע הצבאית של חמאס" נתפסת כהודאה עקיפה של הארגון על חיסולו.

עוד באותו נושא: