logo

האחוזים מדברים: מוטיבציית שיא ללוחמה בקרב גברים ונשים

21

בשבועות האחרונים התקיימו גיוסי הלוחמה של מחזור גיוס יולי-אוגוסט 2025. צה"ל פרסם את נתוני הגיוס לקרבי ביחס לתכנית הגיוס, כלומר, כמה התגייסו בפועל לשירות קרבי - לעומת הצפי, והנתונים מציגים תמונה מעוררת אופטימיות

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 26/08/2025 - 19:07
טל שלו עם הלוחמות והלוחמים בתוך רצועת עזה - חלק בצילום: טל שלו

בשבועות האחרונים התקיימו גיוסי הלוחמה של מחזור גיוס יולי-אוגוסט 2025. צה"ל פרסם את נתוני הגיוס לקרבי ביחס לתכנית הגיוס, כלומר, כמה התגייסו בפועל לשירות קרבי - לעומת הצפי, והנתונים מציגים תמונה מעוררת אופטימיות של מוטיבציה גבוה לשירות.

בחיל השיריון, שביצע פעולות נועזות רבות במלחמה, מחזור הגיוס עומד על 115%. כמו כן, נתוני הגיוס עבור הנשים הראו אחוזים גבוהים במיוחד - בין היתר לחיל התותחנים אליו התגייסו כ-137% מהצפי. במחזור גיוס זה התקיים הגיוס הראשון לגדוד "ארי", הגדוד החדש בחטיבת החילוץ וההדרכה של פיקוד העורף. זה הגדוד הסדיר החמישי בחטיבת החילוץ וההדרכה, והוא מוקם בעקבות הצורך המבצעי הגובר בשטח ועל רקע הביקוש המשמעותי לגיוס לחטיבה.

נתוני הגיוס של עונת גיוסי יולי-אוגוסט 2025, גיוס לחימה גברים
נתוני הגיוס של עונת גיוסי יולי-אוגוסט 2025, גיוס לחימה גברים צילום: דובר צה"ל
נתוני הגיוס של עונת גיוסי יולי-אוגוסט 2025, גיוס לחימה נשים
נתוני הגיוס של עונת גיוסי יולי-אוגוסט 2025, גיוס לחימה נשים צילום: דובר צה"ל

"גיוס המחזור נמשך ובשבועות הקרובים ימשיכו להתקיים גיוסים לתפקידים תומכי לחימה שהם בעלי חשיבות רבה למימוש המשימות המבצעיות תוך מתן המעטפת הדרושה ללוחמות וללוחמים בשטח", נמסר מדובר צה"ל.

עוד באותו נושא: