logo

דיווח: חמאס למתווכות - מוכן להתפשר

306

חמאס הודיע למתווכות כי הוא מעוניין לסגור את הסוגיות הנמצאות במחלוקת במסגרת המו"מ להפסקת אש ושחרור חטופים. בנוסף, פורסם כי הארגון בוחן את האפשרות להפסיק את הלחימה במהלך ההפוגה ההומניטארית - בשטחים שבהם צה"ל הודיע שלא יפעל

לירן אהרוני
לירן אהרוניעודכן לאחרונה 27/07/2025 - 13:51
צפו בתיעוד: צוות הקרב של חטיבה 188 ולוחמי יהל״ם השמידו מנהרה תת-קרקעית של חמאסצילום: דובר צה"ל

ארגון הטרור חמאס הודיע היום (ראשון) למתווכות כי הוא מעוניין לסגור את הסוגיות הנמצאות במחלוקת במסגרת המו"מ להפסקת אש ושחרור חטופים, כפי שפורסם על פי מקורות בערוץ אל-ערביה הסעודי. עוד סיפרו המקורות כי חמאס מוכן לגלות גמישות לגבי הדרישות הקודמות שהעלה. עוד ציינו כי הלחץ הבין-לאומי עלול לסייע לחידוש המו"מ עוד השבוע.

דיווח בודד נוסף בערוץ אל ערביה סיפר מפי מקור פלסטיני אחר כי חמאס בוחן את האפשרות להפסיק את הלחימה במהלך ההפוגה ההומניטארית, שהחלה בו ישראל היום. חשוב לציין כי ככל הנראה מדובר בהפסקה של הלחימה רק באזורים ההומניטארים שגם בהם צה"ל הודיעה שלא יפעל.

נער הסובל מתת-תזונה ברצועת עזה, 25 ביולי 2025
חמאס בוחן את האפשרות להפסיק את הלחימה במהלך ההפוגה ההומניטארית, שהחלה בו ישראל היום. צעיר גווע בעזה צילום: רויטרס

ההפוגה תחל באזורים שבהם צה"ל לא פועל - אלמוואסי, דיר אל-באלח והעיר עזה, "בכל יום עד להודעה חדשה", נמסר מדובר צה"ל.

בנוסף, נמסר כי "הוגדרו צירים מאובטחים באופן קבוע, החל מהשעה 6:00 עד 23:00, שיאפשרו תנועה בטוחה של שיירות האו"ם וארגוני הסיוע, להכנסת והפצת מזון ותרופות לאוכלוסייה ברחבי רצועת עזה".

החלטה על קיום הפוגות הומניטריות לצורך הכנסת סיוע לרצועת עזה לא נולדה כתגובה חפוזה, כך מסר גורם מדיני בכיר. לדברי הגורם, לא מדובר בצעד שנקבע במהרה במהלך השבת, אלא בהחלטה שנבחנה כבר ביום שישי בבוקר, במסגרת דיונים שהתנהלו בדרגים הרלוונטיים.

עוד אמר הגורם כי ההחלטה אינה תולדה של "קמפיין תקשורתי בינלאומי", אלא נובעת בראש ובראשונה מהמציאות המבצעית בשטח. עם זאת, בדרג המדיני מייחסים לה גם ממד תודעתי משמעותי.

בריאיון נדיר, ע'אזי חַמֵד, בכיר בלשכה המדינית של חמאס וחבר במשלחת חמאס למו"מ לעיסקה, אמר כי הוא גילה ניתוק מסויים מהנעשה ברצועת עזה - כשטען כי גם משלחת המו"מ של חמאס נלחמת לא פחות מזירת הלחימה ברצועה ואף נחלה הישגים בסוגיות שונות במו"מ. הוא אף הדף את הטענות על כך שחמאס הוא המכשול להסכם וטען כי חמאס דרש במו"מ גם שחרור של מחבלים שנעצרו ב-07/10.

עוד באותו נושא: